« Vissza

Ne kövesd el a marketing klasszikus hibáit – 2. rész

Online marketing

Sok hasznos tippet osztunk meg a Rackhost Tudásbázison, de olykor arra is felhívjuk a figyelmet, hogy milyen bakikat érdemes elkerülni, és milyen lépéseket tehetünk ezért.

 

A közösségi média, a tartalommarketing, a GDPR, a keresőoptimalizálás és a SEO-szövegírás témájában is listáztunk már klasszikus hibákat, de most Neil Patel blogjának segítségével olyan cikksorozatba kezdünk, amely általánosságban a marketing kapcsán sorolja fel a lehető legnagyobb melléfogásokat és mulasztásokat. Az első rész után folytatjuk.

 

4, Blog kihagyása a honlapról

 

Ahhoz, hogy a honlap látogatókat vonzzon, előkelő helyen szerepeljen a Google-kereső találatai között, növelje az érdeklődést és az elköteleződést a márka felé, rendszeres tartalom szükséges.

 

A weboldalak szövegét többnyire egyszer elég megírni, majd annak nagy része évekig kitart, épp ezért lett megoldás a céges blog a folyamatos frissítése, hatékonyságát pedig meggyőző statisztikák bizonyítják.

 

Néhány tipp a céges bloggal kapcsolatban:

 

 

5, Helyi keresések kihagyása

 

Akár országos, akár nemzetközi piacot célzunk meg, semmiképp sem hagyhatjuk ki a közelünkben élők célzását  – pláne egy induló vállalkozás esetén.

 

Ehhez a honlapunk szövegében fontos hangsúlyozni, hogy melyik városban, településen van a központunk, üzletünk. Akár helyi célzású landing oldalt is érdemes elkészíteni és meghirdetni.

 

A helyi emberek és a városunkba, településünkre érkező turisták eléréséhez elengedhetetlen egy Google Cégem profil létrehozása, amit ünnepi – vagy egyéb kiemelt – időszakban frissíteni is érdemes.

 

6, Közösségi média hanyagolása

 

Nem véletlen, hogy rengeteg hasznos cikket írunk a Facebook, az Instagram, a YouTube, a TikTok, a LinkedIn és a Pinterest erejének minél hatékonyabb kihasználásáról. A közösségi média ugyanis az online marketing elsőszámú mozgatórugója, így kihagyhatatlan eszköznek számít.

 

7, Vendégszerzők kihagyása

 

Ha már van egy blogunk, érdemes vendégszerzőknek is lehetőséget adni – a Rackhost Tudásbázison is megjelennek ilyen szakértői cikkek.

 

Egy-egy speciális témában sokkal értékesebb tartalmat adhatunk vásárlóinknak és ügyfeleinknek, ha a téma szakértőjét kérjük fel a cikk elkészítésére, ráadásul ezzel cégünk presztízsét is növeljük, illetve a szakértő követőtáborát is megszólítjuk.

 

A folytatás cikksorozatunk következő részében olvasható.

Kapcsolódó cikkek