« Vissza

Hogyan indíts blogot a WordPress-honlapon? – lépésről lépésre kezdőknek – 1. rész

Wordpress tárhely

WordPress webtárhelycsomagjaink

Rendszeresen frissülő, a látogatók számára hasznos és érdekes tartalmakat kínáló blog – ez a SEO egyik kulcsa. A céges blog nyitja meg az utat a Google-kereső egyre előkelőbb találatai felé – de hogyan kell erre az útra lépni? Ezt válaszolja meg a WordPress egyik legnagyobb szakértője, a WPBeginner, ahol rendkívül részletes leírás jelent meg a témában. Lépésről lépésre mutatja be egy WordPress blog indítását, a kezdők számára is követhetően. Cikksorozatunkban ebből építkezünk, de emellett szívből ajánljuk a WordPress Tárhely gyorstalpaló átolvasását is.

 

Előkészületek

 

Egy blog előkészületeihez 2 dologra van szükség (ha még nincs honlapunk):

 

 

A domain kapcsán minden segítséget megadunk, ide kattintva végigvezetünk a domain kiválasztásának és a regisztrálásának folyamatán.

 

Ha már van webtárhelyed, itt azt is megmutatjuk, hogyan adhatsz hozzá domaint. Ha még nincs webtárhelyed, itt találsz teljes körű segítséget, lépésről lépésre megmutatjuk a teendőket.

 

WordPress

 

Ezután szükség van egy blogmotorra. A honlapok 43 százaléka a WordPress mellett tette le a voksát, ezzel piacvezető – mi is ezt ajánljuk.

 

Itt pedig álljunk meg egy pillanatra! A WPBeginner ezen a ponton hosszasan sorolja, hogy milyen lépéseket kell végigvinni a WordPress telepítéséhez. Ezt mi megspóroljuk neked, hiszen a WordPress Tárhely szolgáltatásunkkal egy kattintás és pár perc a telepítés! Ezután máris testre lehet szabni a weboldalt.

 

WordPress-téma, sablon kiválasztása

 

A WordPress telepítésével automatikusan kapunk egy témát a blognak, de ez csak egy “fapados” verzió, így érdemes alakítani.

 

Ehhez a Vezérlőpulton a “Megjelenés” menüpontra kell kattintani, majd ott a “Sablonok” lehetőséget választani. Ezután megjelenik egy oldal néhány előre telepített témával, de ha az “Új hozzáadása” feliratra kattintunk, akkor megjelenik a WordPress szinte végtelen tárháza remek, sok esetben ingyen beszerezhető dizájnnal.

 

Jelenleg több mint 9 ezer ingyenes sablon áll rendelkezésre – és még a fizetős sablonokból is Dunát lehet rekeszteni –, így hasznos a felső sávban megjelenő szűrési lehetőség. Népszerűség, a blog témája, vagy éppen kulcsszóra keresés alapján is lehet szűkíteni a felhozatalt, így könnyebben választhatunk.

 

Ha valamelyik elnyerte a tetszésünket, akkor csak a “Telepítés” ikonra kell kattintani, és máris megváltozik a blog dizájnja és felépítése.

 

Természetesen nem kell minden beállítást elfogadni, később személyre szabható a kiválasztott sablon. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy a “Megjelenés” menüben a “Testreszabás” ikonra kattintunk, majd megjelenik az adott WordPress-témához tartozó összes beállítási lehetőség.

 

Amennyiben szűkösnek találjuk a személyre szabás lehetőségeit, választhatunk fizetős, sokkal nagyobb teret adó szolgáltatásokat. A legnépszerűbb ilyen megoldások közé tartozik a SeedProd és a Divi.

 

A cikksorozat következő része itt olvasható.

WordPress tárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek