« Vissza

Magyarországon is elérhető a Meta kék pipája? Érdemes hitelesíteni a Facebook- és/vagy Instagram-oldalunkat?

Online marketing

Kék pipa – a Facebookon és az Instagramon is erre hajtott minden tartalomgyártó, influenszer, híresség, cég és vállalkozó. A kék pipa jelképezi, hogy hiteles profilról van szó, és ezt eddig a két közösségi oldalt tulajdonló Meta döntötte el. Végül – a Twitter mintájára – a Facebookon és az Instagramon is elérhetővé vált a kék pipa megvásárlása havi díjért cserébe.

 

A Verified előfizetés már Magyarországon is elérhető, így most – a Közösségi Kalandozások blogbejegyzése segítségével – válaszolunk a két legfontosabb kérdésre (is): mit kell tenni a kék pipáért és megéri-e hitelesíteni a profilunkat?

 

Mit kapunk az előfizetésért?

 

  • Kék pipát a profilunk neve mellé
  • Fokozott fiókvédelmet
  • Nagyobb odafigyelést és komolyabb készenlétet a support részéről
  • Egyedi matricákat

 

Mennyibe kerül az előfizetés?

 

  • Webes felületen fizetve havi 5200 forint
  • Mobilon drágább és változó, az iPhone-ok esetében például havi 6290 forint

 

Hogyan lehet előfizetni?

 

A Meta Verified oldalra kell kattintani, ahol kiválaszthatjuk, hogy milyen eszközön indul a folyamat – ami a havi díjat is befolyásolja.

 

Ezután kiderül, hogy jogosultak vagyunk-e a kék pipára (automatikusan nem mindenkinél érhető még el a szolgáltatás), ha nem, akkor felirakozhatunk a várólistára.

 

Ha jogosultak vagyunk, akkor az oldal pár lépésben végigvisz a regisztrációs folyamaton, majd jöhet a bankkártya adatok megadása, ezután pedig az ellenőrzés.

 

Az alábbiakat ellenőrzik:

 

  • név;
  • profilkép;
  • kétfaktoros azonosítás;
  • személyi igazolvány;

 

ha pedig ezekkel végeztünk, a Meta 48 órán belül értesítést küld az ellenőrzés eredményéről.

 

A Meta kék pipás előfizetése a Facebookra és az Instagramra is vonatkozik?

 

Sajnos nem. Ha mindkét közösségi oldalon szeretnénk kék pipát, akkor kétszer kell előfizetni, dupla havi díjért.

 

Milyen profilhoz tartozhat előfizetés?

 

Egyelőre csak a személyes márkát építő vállalkozóknak tudjuk ajánlani a kék pipa beszerzését, ugyanis csak személyes profilhoz tartozhat előfizetés, bár egyéb előnyöket (support, fiókvédelem) a profilhoz tartozó Facebook- és Instagram-oldalak is élvezhetnek.

 

Megéri előfizetni a kék pipára?

 

Nehéz megmondani, főként mert a kék pipa melletti előnyökről még nincs hosszabb távú tapasztalat. Meg kell várni az első hónapok tapasztalatait, hogy pontosan mit jelent a jobb support vagy a fokozott fiókvédelem.

 

Épp ezért első körben leginkább azoknak érheti meg az előfizetés, akik már csak a kék pipáért is fizetnének havonta 5-6 ezer forintot. Megérhet ennyit, ha erős személyes márkát szeretnénk építeni és hitelesek maradni, vagy például a hírességek, influenszerek esetében előny lehet a kamu profilok elleni harcban, segítség a követőknek, hogy higgyenek-e a szemüknek egy hirdetés láttán.

 

Ezen felül a kék pipa profizmust és igényességet sugall: az előfizető vállalkozóról azt gondolhatják a potenciális ügyfelek és vásárlók, hogy erre az apróságra sem sajnálja a pénzt és az energiát, minden részletre gondol.

Kapcsolódó cikkek