« Vissza

Biztosan beváló SEO-tippek: 12+1 lépés garantálja a honlap forgalmának növelését

SEO

A Rackhost Tudásbázison rendszeresen osztunk meg SEO-tippeket, de a sok tartalom mellett jól jöhet egy gyorsan áttekinthető felsorolás a legfontosabb lépésekről, amelyek nem túl bonyolultak és biztosan növelik weboldalunk látogatottságát. Az alábbi listát érdemes elmenteni – a Google-kereső meg fogja hálálni.

 

1, Használjunk megfelelő SEO-bővítményeket a WordPress-alapú honlapok esetében – itt egy lista a legjobb szolgáltatásokról.

 

2, A honlapon felhasznált képekhez írjunk Alt Text-et is – ehhez ide kattintva minden tippet megkap. Sőt, a képek címére is érdemes figyelni!

 

3, Írjunk SEO-barát URL-eket! Ahogy a WordPress Tárhely Gyorstalpaló cikksorozat harmadik részében is hangsúlyoztuk: lássuk el a legfontosabb kulcsszavakkal az aloldalak és a blogbejegyzések URL-jét.

 

4, Használjuk tudatosan a kulcsszavakat a tartalmaink szövegében is. Hogyan találhatók meg a legfontosabb kulcsszavak? Ebből a cikksorozatból kiderül, illetve ajánljuk a legjobb ingyenes kulcsszókereső eszközök listáját is.

 

5, A Google-kereső számára az egyik legfontosabb szöveg a meta leírás, amelynek tökéletes szövegezéséhez minden tippet megadtunk.

 

6, A honlap felépítését jelző oldaltérkép is nélkülözhetetlen SEO-eszköz, itt minden fontos információt elolvashat a témában.

 

7, A Google-kereső találati listájának legtetején is kiköthetünk egy jól megfogalmazott leírással – ezt nevezik kiemelt kivonatnak, amelyhez itt adunk tippeket.

 

8, A linképítés az internet végtelen tartalmi kínálata miatt nélkülözhetetlen SEO-stratégia lett. A bejegyzések linkeléséért meg kell dolgozni, de megéri, ugyanis a Google-kereső egyik legfontosabb szempontja a rangsorolásnál. Ezért is készült cikksorozat a témában, csak ide kell kattintani érte. Nem minden link használ a honlapoknak, így a káros linkeket (is) felsoroló cikkünk is hasznos lehet a témában.

 

9, A közösségi oldalak tudatos használata is segítheti a keresőoptimalizálást, itt le is írjuk, hogy mire kell figyelni, de külön is vizsgáltuk a LinkedIn, a TikTok és az Instagram SEO-ban betöltött szerepét.

 

10, Ha a szövegírás során csak néhány nagyon egyszerű trükköt alkalmazunk, máris sokkal jobb eredményeket érnek el weboldal leírásai és blogbejegyzései.

 

11, Vegyük figyelembe a legfrissebb SEO-statisztikákat, a 2023-ban fontos adatok itt találhatók.

 

12, A WordPress szerepe van olyan fontos, hogy külön SEO-tippek vonatkoznak rá, amelyeket itt nézhet át.

 

+1, Új SEO-korszak köszöntött ránk 2023 tavaszán, amikor a Google-kereső éveken át alapvetőnek számító szempontokat “kukázott”. Az oldal felhasználói élménye, a mobilbarát megjelenés, a HTTPS-kapcsolat és a honlap betöltési sebessége is eltűnt a rangsorolást befolyásoló faktorok közül. Hogy ez pontosan mit jelent és mire érdemes figyelni ezután, ebben a cikkben részletesen leírjuk.

Kapcsolódó cikkek