« Vissza

Gyerekjáték a honlap készítése, csak WordPress és tárhely kell hozzá!

Wordpress tárhely

WordPress webtárhely csomagjaink

Profi és egyszerűen kezelhető honlap kell a cégnek? A legtöbb vállalkozás ilyen esetben a WordPress használata mellett dönt. A világ legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerét egyetlen gombnyomással telepíthetik ügyfeleink, köszönhetően a WordPress Tárhely szolgáltatásnak. Hasznos kiegészítésként 10 részes cikksorozatot tettünk közzé a Rackhost Tudásbázison, hogy a felhasználók minden fontosat tudjanak a weboldal szerkesztéséhez.

 

1.rész – Vezérlőpult + Új bejegyzés + Médiatár

 

Elsőként bebizonyítjuk, hogy a WordPress Tárhely szolgáltatással milyen egyszerűen és gyorsan lehet telepíteni a tartalomkezelő rendszert, majd át is vesszük az alapokat a központi felület, a Vezérlőpult kapcsán.

 

Bemutatjuk a fontos menüpontokat, majd a bővítmények, az oldalak, a bejegyzések, a hozzászólások és a megjelenés szerkesztési lehetőségeit.

 

Ezután rá is térünk az Új bejegyzések létrehozására, ahol a szövegszerkesztés mellett a médiatár használatát is átvesszük.

 

2.rész – Gutenberg szerkesztő

 

A gyorstalpaló cikksorozat második részében kivesézzük a Gutenberg szerkesztő lehetőségeit, ami után már magabiztosan hozhat létre bejegyzéseket a honlapon.

 

A sablon kiválasztásától és a blokkok kezelésétől kezdve a mentési és előnézeti lehetőségeken át az újrahasznosítható blokkokig mindenről szó esik – természetesen ezúttal is képernyőképekkel teli illusztrációval.

 

3.rész – Beállítások

 

A WordPress nagy előnye, hogy rengeteg hasznos beállítási lehetőséget kínál, amelyekkel személyre szabhatjuk a weboldalunkat, illetve tökéletesíthetjük a működését. A harmadik részben átvesszük a legfontosabb opciókat – ha pedig mindet kipipálja velünk, sosem lesz gondja a honlappal.

 

Ilyen funkció például a Gravatar, a szerzőtársak megadása, az írási és olvasási beállítás, a hozzászólások teljes körű kezelése, a linkek (URL) formátumának kiválasztása és az adatkezelési tájékoztató feltöltése.

 

4.rész – Reszponzív honlap + Sablonok + Bővítmények + Widgetek

 

Mobilon is jól néz ki a weboldalunk? Biztos, hogy jó dizájnt választottunk? Milyen fejlesztéseket végezhetünk el a háttérben, és magán a weboldalon? Fontos kérdések ezek a WordPress lehetőségeinek kiaknázásakor! A negyedik részben meg is válaszoljuk őket a reszponzivitás, a sablonok, a bővítmények és a widgetek világának megismerésével.

 

5.rész – Oldal + Bejegyzés + Kategóriák + Címkék + Kivonat

 

Mi a különbség az oldal és a bejegyzés között? Mitől más a kategória, mint a címke? Mire jó a kivonat? A WordPress használatához ezekre a kérdésekre is tudni kell a válaszokat, amelyeket tudatosan alkalmazva sokkal hatékonyabb honlapot építhetünk. Az ötödik részben minden ilyen információt megosztunk.

 

6.rész – Kiemelt kép + Bejegyzések időzítése + Képek méretezése

 

A kiemelt kép a közösségi oldalas megosztásokhoz, a bejegyzések időzítése a kötetlen idejű munkavégzéshez, a képek méretezése pedig a honlapunk betöltéséhez számít főnyereménynek. Gyorsan átvesszük ezeket a lehetőségeket is!

 

7.rész – Statikus és blogos kezdőlap + E-mail form + Bemutatkozó oldal

 

Blogos és statikus kezdőlapja is lehet a weboldalunknak, mindkettő előnyeit és elkészítési módját megmutatjuk a folytatásban, majd azt is bebizonyítjuk, hogy egy kapcsolatfelvételi e-mail form létrehozásához sem kell programozói tudás. Végül sorra vesszük, mi mindennek kell szerepelnie a bemutatkozó oldalon.

 

8.rész – Menürendszer + Kapcsolódó és korábbi bejegyzések

 

A honlapok látogatói csak akkor találják meg a számukra érdekes információkat, ha irányítjuk őket egy jó menürendszerrel. A navigáló menü elkészítése mellett azt is megmutatjuk, milyen beállításokkal lehet újabb kattintásokat szerezni korábbi, a témához kapcsolódó bejegyzéseinkkel.

 

9.rész – Biztonsági beállítások

 

A Vezérlőpulton mindig figyelni kell arra, hogy a WordPress milyen frissítéseket kínál a lehető legnagyobb biztonság érdekében, de ennél többet is tehetünk azért, hogy megvédjük honlapunkat. Mutatjuk a gyors és hatékony megoldást!

 

10.rész – Közösségi oldalas megosztások + Social media profil linkelése + Linkrövidítés

 

Lájkok, követések, megosztások – mindegyik kell ahhoz, hogy egy honlap tartalma elérje a célközönségét. Pár remek WordPress-bővítmény segítségével könnyebb lesz érvényesülni a Facebookon és egyéb közösségi oldalakon. A cikksorozat utolsó részében ehhez is hasznos tippeket adunk.

WordPress tárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek