« Vissza

Ezekkel a SEO-bővítményekkel még kezdők is fel tudják pörgetni a WordPress-oldalt!

Wordpress tárhely

WordPress webtárhely csomagjaink

A kezdő vállalkozók számára komoly kihívást jelent a keresőoptimalizálás – legalábbis hajlamosak ezt hinni. A SEO ugyanis nem olyan bonyolult, mint hisszük. Természetesen a technikai része egy elképesztően szerteágazó szakterület, de a SEO alapja egyrészt egyszerű – rendszeres tartalomkészítés a legjobb kulcsszavak használatával –, másrészt pedig a WordPress rengeteg bővítményt kínál, amelyek elvégzik helyettünk az idő- és energiaigényes munkát. Neil Patel remek toplistájáról mutatjuk a leginkább bevált SEO-bővítményeket!

 

SEOPress

 

A legolcsóbb olyan WordPress SEO-bővítményként szokták emlegetni, amely minden fontos beállítási lehetőséget felkínál. Mindössze évi 49 dollárról van szó, méghozzá korlátlan számú oldalra, ráadásul a SEOPress ingyenes verzióval is rendelkezik. A drágább változatnál már mélyreható kulcsszó- és linkelési elemzést is kapunk, de egy kezdő számára az alap fizetős csomag is megfelel. A számítógépes és mobilos megjelenést is tudjuk alakítani, ahogy a közösségi oldalakon történő megosztások vizuális és szöveges részét. Az Alt Text is tökéletesíthető vele, és megannyi beállítási és tartalmi javaslatot kapunk, hogy minél előrébb kerüljünk a Google-keresőben.

 

WP Rocket

 

SEO-szempontból kulcsfontosságú, hogy a honlapunk minél gyorsabban betöltődjön, gyors és kényelmes legyen a használata. Ehhez már több tippet is adtunk egy cikkben, ahol az ajánlott gyorsító bővítmények között elsőként volt említve a WP Rocket. Mivel a keresők algoritmusai kiemelten figyelik a weboldalak betöltési sebességét, az alap csomagnál megéri az úgyszintén 49 dolláros éves előfizetés. Ha csak kifizetjük és telepítjük, máris sokkal előrébb tartunk, hiszen automatikusan optimalizálja a honlap tartalmát, de néhány beállítással mi is csiszolhatjuk a működését.

 

All-In-One SEO

 

Az alap csomagját szintén évi 49 dollárért kínáló All-In-One SEO hasonló, mint a SEOPress, tehát minden fontos beállításra gondol és kezdők is bevethetik. A használata viszont még egyszerűbb, ugyanis a telepítés után lépésről lépésre átveszi velünk az összes fontos beállítási lehetőséget a keresőoptimalizáláshoz. Csak követni kell az utasításokat, és a folyamat végén fényévekkel jobb lesz a honlapunk.

 

Yoast

 

A Yoast talán a legismertebb WordPress-bővítmény, az ingyenes verzióját minden honlaphoz elsőként telepítik. Ez a bővítmény ugyanis rendkívül egyszerű felületen mutatja be a legfontosabb beállítási lehetőségeket, mint például a kulcsszavak megadása, az oldaltérkép, vagy a meta leírás. Az évi 99 eurót kóstáló fizetős verzió pedig már egy komplex SEO-eszköztárat kínál.

 

Ahrefs

 

Akinek van egy honlapja, és egy kicsit is szeretne belemerülni a keresőoptimalizálás világába, annak szinte Bibliaként ajánljuk az Ahrefs szakmai blogját. Mi is rendszeresen olvassuk és linkeljük, a SEO legkiválóbb szakértőjeként pozícionálta magát a cég. Ezt persze nem csak rendkívül hasznos cikkeivel tette, hiszen SEO-bővítményt is kínál, a legnagyobb tech cégek (pl.: Facebook, Netflix, LinkedIn, Pinterest, Uber, Adobe, Ebay) is használják. Ezt már tehát akkor ajánljuk, ha a korábban felsorolt eszközöknél profibb megoldásra vágyunk.

WordPress tárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek