« Vissza

WordPress Tárhely Gyorstalpaló, 9. rész: biztonsági beállítások

Wordpress tárhely

WordPress webtárhely csomagjaink

Útmutatónk megtekinthető videó formájában is, lentebb pedig a részletes leírást találja:

YouTube video

 

A Vezérlőpulton mindig figyelni kell arra, hogy a WordPress milyen frissítéseket kínál a lehető legnagyobb biztonság érdekében, de ennél többet is tehetünk azért, hogy megvédjük honlapunkat. Íme egy gyors megoldás!

Leszögeznénk: a WordPress használata már a kezdetektől biztonságos, a blogmotor rendre megkapja a fontos frissítéseket, hogy vírusoktól, hackerektől és spamektől egyaránt megvédje a honlapunkat. A lehető legjobb védekezésért viszont nekünk is kell tennünk, például ha bővítményeink jelzik, hogy új verzió érhető el, akkor frissíteni kell. Erről a Vezérlőpulton is rendre friss információkat kapunk, útmutatással a teendőkre. 

WordPress frissítések
WordPress webhely egészségi állapota

Szintén fontos tipp, hogy töröljük azokat a sablonokat és bővítményeket, amelyeket nem szoktunk használni, hiszen felesleges kockázatot jelentenek, főként ha nem is frissítjük őket.

A biztonságos jelszó is elengedhetetlen. Ha a jövedelmünk, vállalkozásunk múlik a weboldalon, akkor végképp ne a kedvenc futballcsapatunk vagy énekesünk neve legyen a belépési kód, válasszunk erős jelszót!

Ahogy arra gyorstalpalónk elején is kitértünk, az Akismet Anti-Spam általában alap bővítményként megjelenik a Vezérlőpulton, de a spamek ellen védő programon felül érdemes egy általános védelmet biztosító szolgáltatást is igénybe venni. Rengeteg ilyen található a WordPressen, mi most az “All in one WP Security & Firewall” nevű bővítményen keresztül mutatjuk be a legfontosabb lehetőségeket.

All in one wp security

A telepítés után a Vezérlőpulton meg is jelenik a bővítmény, a “Dashboard” lehetőséget választva pedig egy sebességmérőre hasonlító grafikával találkozunk. Itt egyetlen számmal jelzik, hogy mennyi és milyen fontos funkcióval védjük weboldalunkat. Az a cél, hogy a biztonságot jelző zöld zónát elérjük, és ehhez még pontokat kell gyűjteni. A beszerzésük gyors és könnyű, hiszen lejjebb görgetve találunk egy “Critical feature status” dobozt, ahol ha minden funkciót bekapcsolunk, máris elérünk egy megfelelő biztonsági szintet.

 

WordPress biztonság

Az első lehetőség a “Login lockdown” bekapcsolása, amellyel megadhatjuk, hogy hány jelszavas próbálkozás után zárjuk ki azt, aki próbál belépni a WordPress fiókunkba. Ehhez a kattintás után megjelenő oldalon pipáljuk ki az első rubrikát – ha megfelelő számunkra a belépési kísérletek száma –, majd lejjebb a “Save setting” gombra kattintva készen is vagyunk.

WordPress login lockdown

 

WordPress login lockdown

A “File permission” opció a fájlengedélyeket kezeli, ennek a technikai részleteihez nem is kell értenünk, csak annyi a dolgunk, hogy a kiválasztása után megjelenő oldalon az első és az utolsó sorban kattintsunk a “Set recommended permissions” feliratra.

WordPress file permission

Harmadik lépésként jön a tűzfal beállítása a “Basic firewall” opcióval. Ha a bekapcsolásra kattintunk, akkor szintén megjelenik egy új oldal, ahol az első rubrikát kell kipipálni, majd alul menteni a módosítást.

WordPress tűzfal

Az imént felsorolt műveletek bizonyos pontszámot is érnek, így ha visszatérünk a sebességmérős grafikonra, láthatjuk: 20-ról 75-re nőtt a pontjaink száma, amely a bővítmény szerint már a zöld zónába tartozik, így nyugodtak lehetünk a biztonságot illetően. 

WordPRess biztonság

A bővítmény ezen felül még rengeteg beállítási lehetőséget kínál, de az eddigieknek már – átlagos felhasználás esetén – kellő biztonságot kell nyújtaniuk. Ennél szélesebb körű védelmi rendszer beállításához érdemes szakember segítségét kérni.

WordPress tárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek