« Vissza

Hogyan indíts blogot a WordPress-honlapon? – lépésről lépésre kezdőknek – 2. rész

Wordpress tárhely

Rendszeresen frissülő, a látogatók számára hasznos és érdekes tartalmakat kínáló blog – ez a SEO egyik kulcsa. A céges blog nyitja meg az utat a Google-kereső egyre előkelőbb találatai felé – de hogyan kell erre az útra lépni? Ezt válaszolja meg a WordPress egyik legnagyobb szakértője, a WPBeginner, ahol rendkívül részletes leírás jelent meg a témában. Lépésről lépésre mutatja be egy blog indítását, a kezdők számára is követhetően. Cikksorozatunkban ebből építkezünk, de emellett szívből ajánljuk a WordPress Tárhely gyorstalpaló átolvasását is. Az első rész segítségével mindent előkészítettünk a bloghoz, jöjjön a folytatás.

 

Blogbejegyzés készítése

 

“Bejegyzés” és “Új hozzáadása” ebben a sorrendben erre a két ikonra kell kattintani a Vezérlőpulton, és már készíthetjük is az első blogbejegyzést.

 

A szerkesztői felületen (Gutenberg szerkesztő) minden Enter leütésével egy új blokkot hozunk létre, amelyhez más és más tartalmi elemeket rendelhetünk – például szöveget, képet, videót, beágyazott posztot a közösségi médiából, stb. Mindegyik blokkhoz más és más beállítások rendelhetőek.

 

Bővebb szerkesztői ismeretekhez ajánljuk a WordPress Tárhely gyorstalpaló cikksorozat második részét, és/vagy az alábbi videót, amely összefoglalja a lényeget.

 

 

Címkék

 

A blogbejegyzésket érdemes címkékkel ellátni, így a honlapon és a Google-keresőben is könnyebben találják meg a látogatók az őket érdeklő posztokat. Releváns címkéket adjunk az anyagokhoz! Erről a funkcióról ide kattintva adunk részletes útmutatást.

 

Kulcsszókutatás

 

A keresőoptimalizálás fontos szempont a bejegyzés készítésénél, a sikeres SEO alapja pedig nem más, mint a kulcsszókutatás, amelyről 3 részes cikksorozatban foglalkoztunk, érdemes átnézni ezeket az összefoglalókat a témában.

 

Közösségi média

 

A bejegyzések virális terjedéséhez megosztás gombokat érdemes elhelyezni a blogon, illetve linkrövidítést alkalmazni a bejegyzéseknél – ehhez itt nyújtunk segítséget.

 

Bevételszerzés

 

Amennyiben kattintások mellett pénzt is szeretnénk szerezni a bloggal, több lehetőség is áll előttünk. A Rackhost Tudásbázison találsz egy hasznos cikket, ahol a bevételszerzés 6 legjobb módját gyűjtöttük össze.

 

Technikai titkok

 

Nem árt tisztában lenni a blogírás technológia titkaival is. Ezek apró, de nagyon fontos részletek a hiteles és célorientált blogoláshoz – ide kattintva ezek is elsajátíthatók.

 

Linkgyűjtés

 

Az Instagramon és a TikTokon egyetlen linket tudunk elhelyezni, a profilunk leírása alatt, a BIO-ban. Épp ezért nagyon fontos linkgyűjtöt használnunk, ahol egyetlen link segítségével több blogbejegyzést is tudunk ajánlani a követőknek. Korábban már össze is gyűjtöttük a legjobb linkgyűjtő szolgáltatásokat, ide kattintva lehet válogatni.

 

Stock fotók, grafika, videó

 

Egy jó blog nem csak szövegből áll, vizuális elemekkel is fontos feldobni a bejegyzéseket. Ehhez 2 eszköz nagyon jól jön: egy stock fotós szolgáltatás, ahol remek minőségű és jogtiszta képeket tölthetünk le, illetve egy könnyen kezelhető program, amellyel grafikákat – vagy akár videókat – is gyerekjáték készíteni. A fenti linkekre kattintva a Freepik és a Canva használatát ajánljuk, részletes bemutatóval.

WordPress tárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek