« Vissza

Erről a stock fotós oldalról talán nem is hallottál, pedig főnyeremény

Informatikai alapokOnline marketing

Ha megvan a domain és kész a honlap, jön az újabb kihívás: rendszeresen tartalommal kell ellátni a céges blogot és a közösségi oldalas felületeket is. Ehhez nem csak frappáns szövegek és figyelemfelkeltő emojik szükségesek, de megnyerő képek is, amit stock fotós oldalakról érdemes letölteni. Rengeteg minőségi szolgáltatás van a piacon, de van egy kiemelkedő köztük, amely mégsem annyira híres, mint mondjuk a Pixabay, a Pexels vagy az Unsplash. Pedig a Freepik mindet felülmúlja, ha fizetünk érte – és itt nem vagyonokra kell gondolni.

Amikor egy cég vagy blogger elkötelezi magát a magas minőségű tartalomgyártás mellett, hoznia kell egy fontos döntést: honnan szerzi be azokat a fotókat, amelyeket nem tud maga elkészíteni. Egy kis utánanézés után máris kerekedik a szemünk és szűkül a pénztárcánk: a professzionális, és emiatt természetesen fizetős képekért rengeteget kérnek, egy-egy fotóért alsóhangon 10 eurót, de különböző konstrukciókban ez az összeg nagyobb is lehet. Aki járt már így, nézze meg a Freepik oldalát, szerintünk ugyanis minden ilyen problémát megold.

Első ránézésre még érthető, ha kérdőn tekintünk a weboldalra, mondván: miért is lenne ez az oldal az igazi, hiszen az ingyenes választék elég szegényes? Na de ha fizetünk, akkor már teljesen más a helyzet, és itt jön a visszautasíthatatlan ajánlat: amíg máshol egy képért kérnek ennyit, itt egy egész havi hozzáférés kerül 10 euróba! 

Ezért cserébe napi száz profi stock fotót tölthetünk le, vagyis havonta akár 3000 darabot. Ha elosztjuk a havidíjat ezzel az összeggel, már kijön a matek: ez lényegében egy filléres ajánlat. Ráadásul gondoljunk bele: akár elég lehet egy hónapot kifizetni, hiszen ha tudjuk, hogy milyen témában szeretnénk egy csomó illusztrációt, akkor pár hét alatt egy életre való adagot is beszerezhetünk.

Az olcsó húsnak pedig nem híg a leve, fantasztikus az előfizetői választék, rengeteg szuper fotó között lehet válogatni. Természetesen szűrőket is lehet alkalmazni, hogy gyorsan megtaláljuk az igazit. Egyedi képek és témák szerint válogatott galériákra is lehet keresni, a klasszikus fotók mellett pedig vektoros grafikák, ikonok és a Photoshop mestereinek – vagy gyakorlóinak – Psd formátumú sablonok is vannak a kínálatban.

További segítséget jelent a keresgélésben, hogy a stock fotók népszerűsége alapján is listába rendezhetők a találatok, a szerkesztőségi ajánlatok is megtekinthetők, de azt is kérhetjük, hogy olyan képeket mutasson a kereső, amelyeken emberek is láthatók. Emellett még színek alapján is szűrhető a gazdag kínálat, illetve azt is bejelölhetjük, hogy álló, fekvő, négyzetes vagy panoráma fotók jelenjenek meg.

Mi általában online témákban keressük fel a Freepik oldalát, de más, véletlenszerűen kipróbált témákban is azt látjuk, hogy elképesztő a kínálat. Például a “kutya” (dog) kulcsszóra és kizárólag fizetős képekre szűrve is 86 ezer kép között lehet keresgélni, ugyanilyen szűrési feltételek mellett az “egészség” (health) kulcsszóra 680 ezer prémium találat jött elő.

A komoly felhozatal miatt rengeteg időt mentenek kedvenc funkcióink: lájkolással és témák szerinti válogatások készítésével a profilunkon később is megtaláljuk a kedvenc stock fotóinkat.

Kapcsolódó cikkek