« Vissza

Link a BIO-ban: a legjobb linkgyűjtő oldalak az Instagram profi használatához

Online marketing

A #linkinbio hashtaggel az Instagram felhasználói bizonyára mind találkoztak. A bejegyzések végén rendszerint ott a “link a BIO-ban” megjegyzés, mivel a kép- és videómegosztó alkalmazásban csak egy linket lehet elhelyezni – a profilok BIO-nak nevezett leírásában. Ezért ajánlunk most olyan linkgyűjtő szolgáltatásokat, amelyekkel bármelyik honlap és webshop tartalmaira lehet vezetni az instázó ügyfeleket.

1, Linktree

A Linktree a legnépszerűbb linkgyűjtő – a témában kezdőknek különösen ajánlott – és nem csak azért, mert ez a szolgáltatás az elsők között használta ki az Instagram “kiskapuját”. Rendkívül egyszerű használni, átlagos szöveges linkeket pillanatok alatt létrehozhatunk, de fotóval is elláthatjuk a linkeket az ingyenes verzióban. Előfizetésért cserébe már olyan lehetőségek is felbukkannak, mint például a linkek időzítése, kiemelése, részletes statisztikája, illetve még több funkcióval tudjuk alakítani a linkgyűjtő oldal megjelenését. Természetesen a közösségi oldalas profilok is megjeleníthetők, de ez minden linkgyűjtő esetében alapvető.

2, Linkin.bio

Az Instagram-oldalak kezelésére szolgáló Later saját linkgyűjtő szolgáltatása. Szintén egy mini weboldalt készít a linkekből, de itt a vizuális megjelenés van előtérben, így lényegében a linkek gyűjteménye hasonló, mint egy instagramos feed.

3, Feedlink

A linkgyűjtők alapvető szolgáltatásai hasonlók, így ki kell tűnni valamivel a mezőnyből. A Feedlink például remek megoldás azoknak, akik Facebook-oldalukon sok képet osztanak meg, a fotókat és grafikálat pedig automatikusan szeretnék felhasználni a linkgyűjtő oldalukon.

4, ContactInBio

A ContactInBio révén olyan lesz a linkgyűjtő, mint egy landing oldal. Azoknak ajánljuk, akik szépen elrendezve szeretnék egy helyen linkelni a legfontosabb elérhetőségeket és közösségi oldalas profilokat. E-mail form is készíthető, így közvetlen a linkgyűjtőből is írhatnak nekünk üzenetet.

5, Tap Bio

Márkázott kártyák jeleníthetők meg a Tap Bio segítségével létrehozott linkgyűjteményben. A kártyák mögött lehet link, kép vagy csak egy fontos üzenet is a követőknek. Annyira mobilra optimalizált a rendszerük, hogy laptopon nézve furcsa hatást kelt a honlapjuk, viszont ez is jelzi, mennyire gyors és egyszerű a használata.

6, Shorby

Hasonlóan mobilbarát a megjelenés a Shorby felületén is. Inkább amolyan névjegy oldal készíthető, de a lehető legfontosabb adatokkal, hiszen felülre helyezi az elérhetőségeket (pl. Messenger, Viber, Telegram, Skype, WhatsApp, e-mail, telefon), hogy rögtön kapcsolatba léphessenek velünk a vásárlók és ügyfelek. Alul a közösségi médiás profilok jeleníthetők meg, de még előtte érekes a középső ikon: egy RSS feed megadása után mindenféle tartalommegosztóról (pl.: WordPress, YouTube) automatikusan megjeleníti a legfrissebb tartalmakat.

Rengeteg hasonló linkgyűjtő létezik még, ízlés és egyéni igények kérdése lehet, hogy melyikre esik a választás. A felsoroltak mellett még a Milkshake App, a Sked Link, az elink, a Campsite, a LinkFolio, a Lnk.Bio és a Shop Grid szerepel leggyakrabban a legjobb szolgáltatásokat felsoroló toplistákon.

Kapcsolódó cikkek