« Vissza

Használjunk kevesebb papírt az irodában!

Vállalkozás

A környezetvédelem nem csak az egyének és háztartások szintjén fontos, hanem az irodák, cégek környezettudatos gondolkodásával, megoldásaival is nagy lépéseket tehetünk az élhetőbb jövőnkért. Természetesen számos területre kell fókuszálnunk: az energiafelhasználás mérséklésétől kezdve a szelektív hulladékgyűjtésig, de amiben egy iroda eltér a háztartások működésétől, az nem más, mint a nagymértékű papírfelhasználás.

Pedig manapság már számos megoldás létezik, melyek segítségével, a technológiai fejlődésnek köszönhetően minimálisra csökkenthető a papír használata. Mutatunk néhány tippet:

  • Nem kell feleslegesen minden céges dokumentumot kinyomtatnunk és nagy irattartókban tárolnunk.  Megtehetjük ugyanezt teljesen online egy VPS-en vagy saját szerveren. Itt is biztonságban lesznek a dokumentumok és bármikor hozzáférhetőek, csak épp nem kell őket kinyomtatni és megspórolunk ezzel rengeteg papírt. Arról nem is beszélve, hogy könnyebben kereshető és jobban hozzá lehet férni, szükség esetén akár távolról is.
  • Számos céget látni, akik vastag, színes kiadványokat készítenek évszaknak vagy épp kollekciónak megfelelően és így mutatják be kínálatukat. A mai világban ehhez már ritkán kell ragaszkodnunk. Készítsünk egy jól működő céges weboldalt és itt mutassuk be a termékeinket kiadványok helyett! A lehetőségek száma szinte végtelen. Egyszerű fotóalbummal, slideshow használatával, videókkal, vagy akár körbeforgatható, 3D termékfotókkal, sőt a virtuális valóság eszköztárával is bemutathatjuk a kollekciót. Ráadásul bármikor tudjuk frissíteni a kínálatot vagy módosítani az árakat, így az érdeklődők mindig naprakész információhoz juthatnak.
  • Hirdessünk online szórólapok helyett! Ezzel nem csak a környezetet védjük, de sokkal pontosabban is tudjuk célozni a közönségünket. Míg az utcán terjesztett szórólapot annak tudjuk odaadni, aki éppen arra jár, addig online hirdetésekkel pontosan azokat érhetjük el, akik a termékünk, szolgáltatásunk szempontjából leginkább relevánsak. Legyen szó Google Ads, vagy épp valamilyen közösségi médiaFacebook, LinkedIn– hirdetésről, a beállítási lehetőségek skálája nagyon széles.
  • Amennyiben pedig már az érdeklődőkkel való kapcsolattartásnál tartunk, az árajánlatot PDF-ben, email csatolmányként küldjük el, ne pedig postai úton egy nyomtatott verziót.
  • A számlákat cseréljük e-számlákra! Számos program létezik, amellyel egyszerűen tudunk online számlát kiállítani.

Ráadásul ezekkel a változtatásokkal nem csak a papírfelhasználást csökkentjük, de a nyomtatással járó energiafelhasználást is. Természetesen vannak olyan iratok, amelyek tekintetében elengedhetetlen a nyomtatás, viszont ebben az esetben is, ha már nincs szükség rájuk, akkor hasznosítsuk őket újra, azaz gyűjtsük szelektíven!

Kapcsolódó cikkek