« Vissza

A mesterséges intelligencia új vállalkozási ötleteket adhat – 5. rész

Vállalkozás

Tetszik, vagy sem: a mesterséges intelligencia átalakítja a munka világát. Lesznek olyan területek, ahol minimális lesz a változás, de egyes szakmákat teljesen felforgat. Ettől a folyamattól nem kell félnünk – pontosabban: csak akkor kell tőle tartanunk, ha nem vagyunk hajlandóak alkalmazkodni. A technológiai változásokat ugyanis mindig hajthatjuk a saját előnyünkre, különösen akkor, ha új vállalkozási ötleteket ad.

 

Felsorolunk néhány remek üzleti lehetőséget, amelyek alapját a mesterséges intelligencia adja – az első, második, harmadik és negyedik rész után zárjuk a cikksorozatot.

 

Szerzői jog

 

A mesterséges intelligencia nem csak arra jó, hogy egyedi szövegeket, képeket, videókat, zenéket alkossunk pár kattintással. Arra is érdemes felhasználni és különféle megoldásokat kitalálni, hogy felismerje a szerzői jogdíj kifizetése nélkül, illegálisan felhasznált művészeti alkotásokat különféle online tartalmakban.

 

Flow-élmény

 

Az igazán eredményes és kreatív munka egyik előidézője a flow-élmény, amikor hosszú perceken, órákon át el tudunk merülni egy témában, és gyorsan, produktívan dolgozunk.

 

A dizájntól kezdve egyszerű funkciókon keresztül a teljes felhasználói élményig megannyi területen lehet tenni azért, hogy egy munkához szánt szoftver vagy online szolgáltatás minél többször és minél tovább nyújtsa a flow-élményt, amelyet mindenki keres.

 

Mindenki a flow-t keresi, az MI-vel is segíthetünk megtalálni!

 

Utazási asszisztens

 

A nemzetközi kutatások szerint az utazók körülbelül 60 százaléka hónapokkal korábban megtervezi utazásait.

Számukra olyan fontos kérdésekre kell választ adni, mint például:

 

  • Hol találunk megfizethető szállást?
  • Hol érdemes vásárolni?
  • Hol találjuk a legjobb éttermeket?
  • Ki legyen az idegenvezetőnk?
  • Mi legyen a programunk?
  • Melyik strandot válasszuk?
  • Milyen költségekre számítsunk?

 

Hosszú órákat, napokat is el lehet tölteni a válaszok keresésével, ráadásul még akkor sem lehet biztos az ember a sikerben. A mesterséges intelligencia erejét kihasználva olyan szolgáltatást is kínálhatunk, amely bevált tippekkel segíti a turistákat.

 

Árfigyelés

 

Rengeteg árfigyelő szolgáltatás létezik, de egyelőre kevés használja ki teljesen a mesterséges intelligencia erejét. Még több webshop figyelése még gyorsabb figyelmeztetésekkel a legjobb árakra – ezt is elérhetjük egy modern MI-szoftver fejlesztésével.

 

MI-alapú tartalom figyelése

 

Már most elárasztották az internetet a mesterséges intelligenciával készült tartalmak, pedig ez még csak az MI-korszak hajnala. Egyre nagyobb igény lesz arra, hogy meg tudjuk különböztetni az MI-vel készült tartalmakat, hogy tudjuk, mi mögött van valódi, emberi munka.

 

Ebben – furcsa mód – a mesterséges intelligencia lehet leginkább segítségünkre, hiszen csak az MI tud lépést tartani a tartalmak áradatával és a lehető legnagyobb hatékonysággal felismerni az MI felhasználását.

Kapcsolódó cikkek