« Vissza

Mi az az e-mail?

E-mail

Üzleti email csomagjaink

Az e-mail kifejezés az angol electronic mail, vagyis elektronikus levél, rövidített változata. Az e-mail lehetővé teszi üzenetek továbbítását kommunikációs hálózatokon keresztül. Ezek az üzenetek lehetnek a számítógép billentyűzetének a segítségével begépelt szövegek, vagy pedig a számítógépen tárolt elektronikus fájlok. A számítógépek, tabletek és okostelefonok döntő többsége képes e-mailek küldésére és fogadására.

Néhány e-mail rendszer egyetlen számítógépre vagy hálózatra van korlátozva, másoknak viszont hozzáférése van távoli számítógépes rendszerekhez is, amivel lehetségessé válik, hogy az egyszeri felhasználó e-mailt küldhessen a világ bármely pontjára. A cégek különösen nagy haszonélvezői az e-mailnek, mivel gyors, rugalmas és megbízható használata sokkal hatékonyabbá teszi a munkavégzést.

Az e-mail rendszerek tartalmaznak olyan, egyszerű, a felhasználók elemi igényeit kielégítő szövegszerkesztőket, amelyek használatával könnyedén létrehozhatjuk és szerkeszthetjük üzeneteinket. A kész üzenetet úgy küldhetjük el, hogy pontosan megadjuk a címzett e-mail címét, de arra is lehetőségünk nyílik, hogy egy adott üzenetet egyidejűleg akár több címzettnek is elküldhessünk.

Az elküldött üzenetek egy elektronikus postaládában tárolódnak el egészen addig, amíg a címzett meg nem nyitja őket. Ahhoz, hogy lássuk azt, hogy érkezett-e új levelünk, érdemes időnként benézni az elektronikus postaládánkba. Miután elolvastunk egy üzenetet, továbbküldhetjük azt másoknak is, törölhetjük vagy akár ki is nyomtathatjuk. Minden internetszolgáltató kínál valamilyen e-mail megoldást, és ami ennél is fontosabb, a kínált e-mail szolgáltatással lehetővé válik, hogy bárkivel, bárhonnan képesek legyünk levelezni. Az elküldött levél általában pár másodperc, de legfeljebb pár perc alatt megérkezik a címzetthez.

Az e-mail azért rendkívül hatékony módja a kommunikációnak, mert segítségével lehetőségünk nyílik arra, hogy egyszerre több embernek is el tudjuk küldeni ugyanazt az üzenetet, amivel értékes időt tudunk megspórolni, sőt, dokumentumokat is tudunk küldeni egyidejűleg egy meghatározott csoportnak, ami hatalmas segítség a mindennapos munka során.

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek