« Vissza

Mítoszok a webtárhelyről

Webtárhely

Webtárhelycsomagjaink

Ha nehezen tudunk döntést hozni a webhosztingot illetően – ami korántsem lenne meglepő, tekintve, hogy óriási a kínálat a webhoszting szolgáltatásokból -, akkor a hasznunkra válhat az alábbi bejegyzés, amelyben a webtárhellyel kapcsolatos mítoszokat vesézzük ki.

A legjellemzőbb probléma, amivel egy magánszemély vagy egy vállalkozás szembesülhet, amikor webtárhelyet keres, az a választék. Embert próbáló feladat kiválasztani a legjobb webhoszting szolgáltatást a rendelkezésre álló tengernyi opcióból. Az sem könnyíti meg a helyzetet, hogy az egyszeri ügyfélnek nem ritkán téveszmékkel kell szembesülnie, és nem egyszerű eldönteni, hogy hol kezdődik az igazság.

„Rossz szomszédság”

A legtöbben, akik érdeklődnek a webhoszting szolgáltatások iránt úgy gondolják, hogy a webtárhellyel kapcsolatos problémák gyakran a „rossz szomszédságból” erednek.

A „rossz szomszédság” akkor fordulhat elő, ha olyan domainekkel osztjuk meg az IP címünket a webszerveren, amik alacsonyan vannak rangsorolva, és így a mi honlapunkat is magukkal húzzák, aminek az lesz az eredménye, hogy nem olyan előnyös pozícióban jelenik meg az oldalunk a keresésekben, mint amire a belefektetett munkánk predesztinálná.

Szerencsére ez ma már nem olyan kiterjedt probléma, mint amilyen régebben volt, köszönhetően annak, hogy szolgáltatók mindent megtesznek annak érdekében, hogy megszüntessék ezt a kellemetlen jelenséget. Hovatovább a szolgáltatók folyamatosan megfigyelik az üzemeltetett webszervereket annak érdekében, hogy biztosítsák a megfelelő minőséget. Természetesen előfordulhat, hogy a legkörültekintőbb szolgáltatónál is felmerül időnként valamilyen nehézség, azonban ilyenkor jellemző az azonnali intézkedés és a probléma mielőbbi megoldására való törekvés.

Elérhetősége

Az is általános tévhit a magánszemélyek és a vállalkozások körében, hogy a hoszting ezen formája nem más, mint állandó perlekedés és kötélhúzás, de ez megint csak egy mítosz. A webtárhely egy mindenki számára elérhető lehetőség, és nagy előnye, hogy az összes adatunkról készül biztonsági mentés, így az adatvesztés nem okozhat problémát. Sőt, amennyiben a webtárhely mellett tesszük le a voksunkat, biztosak lehetünk abban is, hogy veszekedés nélkül tudjuk intézni ügyeinket, és mindössze pár kattintás után neki is kezdhetünk az érdemi munkának.

Naprakész információk és folyamatos fejlesztés

Mintha ez még nem lenne elég, néhányan abban a hitben vannak, hogy a hoszting ezen formája nem tartja a lépést a folyamatos fejlődéssel, és ezért nem rendelkezik naprakész erőforrásokkal és fejlesztésekkel, azonban ez megint csak téves feltételezés. A profitorientált hoszting szolgáltatók nem számíthatnak arra, hogy hosszútávon is versenyképesek lesznek, ha nem tesznek meg mindent azért, hogy az elérhető legmagasabb minőséget kínálják az ügyfeleiknek, és ugyanebből az okból kifolyólag fektetnek hatalmas energiákat abba, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelően fejlett eszközök, programok és erőforrások, mert csak ezeknek az együttesével lehet elérni, hogy a szolgáltatók valós értéket tudjanak kínálni az ügyfeleiknek, elérhető áron.

A legjobb dolog a webtárhelyben az, hogy rendkívül könnyedén használható. Sőt, amennyiben egyéni szükségleteink úgy kívánják, kedvünk szerint személyre is szabhatjuk. Ez különösen akkor válhat a javunkra, ha olyan, gyorsan növekvő vállalkozással rendelkezünk, aminek gyakran változnak a webtárhelyhez fűződő igényei. Amikor a hoszting szolgáltatóval tárgyalunk a webtárhelyről, akkor mindenképpen érdemes feltenni néhány kérdést a különféle domain regisztrációs csomagokat illetően, mert ezekkel meg tudjuk spórolni azt a költséget, ami az egységenkénti domain regisztráció során merülne fel.

A webtárhely szolgáltatások átlátásához komoly szakmai ismeretre van szükség?

Az sem ritka, hogy sokan ódzkodnak a webtárhely vásárlásától, és honlap elindításától, mert úgy gondolják részletes szakmai ismeretre van szükség a kezeléséhez. A mai tárhelyszolgáltatásban azonban ez a mítosz nem is állhatna távolabb az igazságtól. A legtöbb tárhelyszolgáltató (köztük a Rackhost is) a felhasználóbarát felületeket és a segítőkész ügyfélszolgálatot helyezi előtérbe, hogy még a széleskörű műszaki ismeretekkel nem rendelkezők is képesek legyenek navigálni és hatékonyan használni a szolgáltatásokat.

Összegzés

Mindent összevetve, kiválasztani a megfelelő szolgáltatót és terméket nem egy teljesíthetetlen feladat, amennyiben tisztában vagyunk az aktuális piaci trendekkel, és különbséget tudunk tenni a kiváló és az átlagos hoszting szolgáltatók között. Ha már rendelkezésünkre áll minden releváns információ, akkor nem jelenthet gondot meghozni a helyes döntést. Mindössze annyit kell tennünk, hogy figyelmesen követjük a piacot, aztán pedig válasszuk ki azt a webtárhey szolgáltatást, ami a leginkább megfelel a vállalkozásunk szükségleteinek.

 

Webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek