« Vissza

Jó befektetés-e az olcsó hosting?

Webtárhely

Webtárhely csomagjaink

Amikor az ár kerül szóba, akkor a hosting pont ugyanolyan, mint bármi más, amit pénzért lehet kapni. Az ember hajlamos az árcédulát megnézve meghozni a döntést, hiszen ki ne akarna hosszas keresgélés után egy jó üzletet kötni?

Azonban a „jó üzlet” gyakran egyáltalán nem az, mint aminek látszik. Nincs ez másképp a hosting világában sem. Lehetséges, hogy egy olcsó webhosting szolgáltató közel sem fogja azt nyújtani, mint amit az ügyfél a szerződés aláírásakor remélt. A költséges hibák elkerülése érdekében az alábbiakra érdemes figyelni:

  • „Korlátlan” tárhely
A legtöbb olcsó webhosting szolgáltató kínálatában előfordul ilyen vagy olyan formában a „korlátlan” szó, de ez alól általában úgy bújnak ki, hogy külön meghatározzák, hogy mi az „elfogadható használat” és mi a „túlhasználat”, utóbbiért pedig felárat számolnak fel. Ezért mindig meg kell nézni, hogy a szolgáltató kritériumai szerint mi számít „túlhasználatnak”, és mi történik túllépés esetén.
  • Bannermentes környezet
Bár nagyon kellemes dolog, ha az embernek nem kell állandóan villogó bannerekre meredni böngészés közben, azonban az olcsó webhosting szolgáltatók többsége nehezen tudja magát ehhez tartani, bármit is ígértek előzőleg, mivel ezen szolgáltatók bevételének nagy része a hirdetésekből folyik be. Ezért vagy nem képesek teljesen bannermentes környezetet kínálni, vagy pedig azt kockáztatják, hogy csődbe mennek, akkor pedig az ügyfél is pórul jár, hiszen pillanatok alatt semmivé lesz a nehéz munkával kiépített látogatóbázis.
  • Installálási költségek és fizetési módok
Ha egy szolgáltató csak a PayPal-en keresztüli fizetést vagy csak csekket fogad el, akkor valószínű, hogy nem lehet vele hosszú távra tervezni. Az elismert szolgáltatók elfogadják a népszerűbb hitelkártyákat, mivel ez a legbiztonságosabb módja a fizetésnek és utólag is meg lehet tárgyalni a felmerült költségeket. Ha utánanézünk egy olcsó szolgáltatónak, akkor érdemes rákérdezni, hogy van-e installálási költség, mert efelett könnyen el lehet siklani.
  • Fájlméret és letöltés korlátozások
Néhány olcsó szolgáltatást kínáló cég korlátozza a fájlok méretét és a letöltést, ami problémát jelenthet az oldalra látogatóknak, hiszen a korlátozások miatt nem biztos, hogy megjelenik nekik minden grafikai elem és minden funkció. Emellett abban is meg kell bizonyosodni, hogy a processzort sem érintik olyan korlátozások, amik befolyásolják terveinket.

Jó esély van arra, hogy egy olcsó webhosting szolgáltató nem fog garanciát adni a folyamatos működésre és nem fogja biztosítani a 24 órás ügyfélszolgálatot, ami nagyon megnehezíti a zavartalan működést, hiszen ha leáll az oldal péntek délután, akkor csak hétfőn lehet tenni ez ügyben valamit. Minden egyes céget, ami olcsó szolgáltatást kínál, alaposan meg kell vizsgálni, azonban nem minden olcsó szolgáltatás szükségszerűen rossz. Néha van arra is esély, hogy egy nagyon jó üzletet fogjunk ki.

Webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek