« Vissza

Rackhostnál regisztrált domain beállítása Shopify webáruházhoz

AlapokDomainWebtárhely

A Shopify és a Shoprenter olyan webtárhely szolgáltatók, akik kifejezetten webáruházak létrehozására specializálódtak, hiszen általuk sablonokból és témákból álló, egyszerűen kezelhető webshopot tudunk felépíteni és működtetni. Alábbi cikkünkben arról olvashat, hogyan kössük össze a Rackhost felületén már regisztrált domainünket egy Shopify által biztosított webtárhellyel.

 

Első lépésként lépjünk be a felhasználói fiókba a Rackhost felületén, majd a menüpontok közül válasszuk ki a DNS zónákat. Ezt követően az adott domain sorában a Rekordok szerkesztése gombra kell kattintanunk.

DNS zónák szerkesztése

Ezután tudjuk elvégezni a Shopify által kért beállításokat. Ha a rendszer már automatikusan létrehozott a domainhez kapcsolódóan ‘A’ típusú rekordokat, azokat töröljük a rekordok sorának végén található piros X gombbal, majd vegyük fel az új rekordokat a zöld színű Új rekord gombbal.

 

‘A’ típusú rekord felvétele

Ide fogjuk felvenni a domain IP címét. A Hosztnév mezője maradjon üresen, a Típusnál válasszuk ki az ‘A’ típust, majd az IP vagy Hosztnév sorában adjuk meg az IP címet. Ez a Shopify esetében a következő lesz: 23.227.38.65

 

‘CNAME’ típusú rekord felvétele

Itt tudjuk megadni a domainünk www-s verzióját, ami azt fogja segíteni, hogy a felhasználók a domain nevet a www. előtaggal beírva is eltaláljanak a weboldalunkra. A Hosztnév mezőjébe tehát a www előtagot szükséges beírni. Típusnak válasszuk ki a CNAME-et, az IP vagy hosztnév pedig legyen a shops.myshopify.com.

 

Nagyon fontos lépés, hogy a két rekord felvételét követően kattintsunk rá az oldal tetején megjelenő Módosítások véglegesítése gombra. Ezzel megerősítjük az általunk elvégzett beállításokat.

DNS zóna módosításainak véglegesítése

 

A végeredmény pedig az alábbi képen látható:

Shopify rekordok

 

Mivel a rekordok átlagosan egy óra alatt frissülnek be, ezért ezt az időintervallumot mindenképpen érdemes kivárni, majd utána ellenőrizni a Shopify oldalán, hogy megfelelően működik-e a szolgáltatás, és a domain nevünk a tárhelyre mutat-e.

 

Amennyiben egy óra elteltével sem érzékelhetők az általunk elvégzett módosítások, úgy érdemes lehet felkeresni a Rackhost ügyfélszolgálatát telefonon, a felhasználói fiókba belépve hibajegyen, vagy e-mailen keresztül.

Szeretne domaint regisztrálni?

A Rackhostnál mindezt gyorsan és egyszerűen megteheti.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek