« Vissza

Honnan és hogyan lehet ötletet meríteni a tartalommarketinghez? – 6. rész

Online marketing

Tartalommarketing nélkül szinte lehetetlen márkát építeni – ezt eredményezte a közösségi oldalak népszerűsége. A posztolás sosem állhat le, így sok bejegyzés után felmerülhet a kérdés: hol nyerhetünk még ihletet? A téma talán legismertebb szakértője, Neil Patel ehhez nyújt igazi kincsesládát: egy blogbejegyzésben 101 helyet sorolt fel, ahonnan ötleteket meríthetünk. Cikksorozatunkban innen szemezgetünk, az első, második, harmadik, negyedik és ötödik rész után jöjjön az utolsó adag tipp.

 

Új kihívás

 

Új hobbit találtunk? Tanfolyamot végzünk el egy komfortzónán kívüli témában? Az ilyen élmények mindig más perspektívát adnak, így érdemes naplót vezetni róluk, a szakterületünkön releváns tapasztalatokat pedig megosztani a követőkkel.

 

Fordulópont

 

A szakmai utunk és a magánéletünk során is vannak olyan mérföldkövek, amelyek fordulópontot jelentenek. Legyen ez akár pozitív, akár negatív történet, inspiráló lehet a közönségünknek, ha megosztjuk az ehhez kapcsolódó tanulságokat.

 

Utazás

 

Vakáció alatt – főleg az első két-három nap során – még nehéz teljesen kikapcsolni, a nyaralás előtti lázas munka lendülete kitart. Az új környezet inspiráló, így minden szándékunk ellenére remek ötleteink támadhatnak az utazás során. Jegyezzük fel ezeket a gondolatokat, később nagyon jól jöhetnek!

 

Képzeletbeli forgatókönyv

 

A forgatókönyvírók trükkje: nézik az embereket, és kitalálnak hozzájuk történeteket, a hátterüket találgatják. Például meglátnak egy házaspárt és elképzelik, hogy miként találkozhattak. Vonaton, kávézóban, az utcán, bárhol lehet ezt csinálni. A szakemberek szerint ez az egyszerű gyakorlat rendkívüli hatással van a kreativitásra, ilyenkor jönnek a legjobb ötletek – nem csak egy filmhez, hanem bármilyen történethez.

 

Ugyanez működik akkor is, ha megpróbáljuk kitalálni, hogy mit gondolhat a kutyánk, a macskánk vagy bármilyen háziállatunk. Szintén egy teljesen új, inspiráló nézőpont.

 

Nagyszüleink történetei

 

Az elmúlt néhány évtizedben óriási változásokon ment keresztül a mindennapi életünk, így a szülők, és főként a nagyszülők történetei fantasztikusak lehetnek, egy egészen más életmód tapasztalataival. A nagyi bölcsességei szívbemarkoló posztokat és tanulságokat eredményezhetnek. Kérjük a család legidősebb tagjait, hogy meséljenek nekünk!

 

Közhelyek

 

A közhelyekkel az a gond, hogy pont azért váltak közhelyekké, mert örök igazságokat fogalmaznak meg. Ha érveket tudunk felhozni ellenük, tegyük meg! Ha teljesen egyetértünk velük, indokoljunk! Amennyiben saját példákkal támasztjuk alá mondanivalónkat, elgondolkodtató posztokat írhatunk egy mindennap felmerülő szólás, közmondás kapcsán is.

 

Filmrészletek, dalszövegek

 

A kedvenc filmünk legjobb párbeszéde vagy egy megunhatatlan sláger szövegrészlete is adhat ötletet. Csak el kell gondolkodnunk azon, hogy a vállalkozásunk kihívásaihoz miként kapcsolódnak. Ha így tekintünk rájuk, világmegváltó terveink is születhetnek, de remek ötleteink biztosan egy-egy komoly aktivitást generáló bejegyzéshez.

Kapcsolódó cikkek