« Vissza

Ezeket a tartalommarketing trendeket érdemes követni 2024-ben – 1. rész

Online marketing

A tartalommarketinget minden esztendőben érdemes felülvizsgálni, és év közben is kísérletezni, hiszen ez a terület folyamatosan változik. Rengeteg bevált eszköz áll rendelkezésre, még több helyről és módon lehet ötleteket gyűjteni, de csak akkor érnek valamit, ha a trendek alapján használjuk fel. A Marketing Insider Group össze is állított egy listát azokról a trendekről, amelyeket 2024-ben fontosak lehetnek.

 

Személyre szabott tartalom

 

Az adat az új arany, minden cég azt kutatja, hogy az adatokat miként lehet – a GDPR-szabályoknak megfelelően – megszerezni , rendszerezni, tanulni belőlük és felhasználni.

 

Az egyik fontos terület, ahol ezt a tudást bevetik, az a személyre szabott hirdetések és tartalmak világa. Minden rendelkezésre álló adatot és tapasztalatot fel kell használni! Ez nem űrtudomány, kis cégek is elkezdhetik, például az e-mail lista menedzselésével, szegmentálásával.

 

Niche célközönség

 

Tegyük fel, hogy van egy cég, amely egy bizonyos piaci szektorban (pl.: divat) kínál termékeket és/vagy szolgáltatásokat, ezen belül egy kisebb területet (pl.: cipő) választ ki.

A mai piaci versenyben már nehéz ilyen tág területen kitűnni, főként egy kezdő vállalkozásnak. Ezért ajánlják a szakemberek, hogy egy réspiacot (niche), az eredeti célközönség kisebb részét célozzuk, amelynek speciális igényei vannak. A példánknál maradva a cég dönthet úgy, hogy kizárólag olyan cipőket készít és árul, amely azoknak kínál kényelmes, egészséges és divatos megjelenést, akik állómunkát végeznek, így sokat vannak talpon.

Ugyanezt a logikát érdemes alkalmazni a tartalommarketingben is: ha vannak olyan posztjaink, amelyek kifejezetten speciális igényű vásárlóknak és ügyfeleknek, a célközönség egy kis szeletének készülnek, akkor komolyabb kötődést lehet elérni a márkánkhoz.

 

Kevesebb karakter

 

A keresőoptimalizálás kapcsán különösen nagy divat volt legalább 7-8 ezer, vagy akár 15-20 ezer karakteres (esetleg még hosszabb) szövegeket megosztani, különösen a céges honlapok blogjain. Az elmúlt évek trendje viszont egyértelmű: folyamatosan csökken a blogbejegyzések átlagos hossza.

 

Ez a trend érthető, ha belegondolunk, hogy az emberek figyelme mennyire túlterhelt az online világban, és a TikTok sikere is bizonyította: a rövid tartalomra vevők igazán az emberek.

 

A Rackhost Tudásbázison például mi is inkább 3000 karakter környékén maradunk, ha pedig egy téma ennél nagyobb terjedelmet igényel, akkor cikksorozat készül, hogy könnyebben befogadható legyen.

 

Változatos tartalom

 

Nem véletlen, hogy fontosnak éreztük cikksorozatban listázni a legfontosabb tartalommarketing eszközöket. Általában azok a cégek sikeresebbek az online világban, amelyek változatos tartalmat kínálnak. Ehhez megannyi módon lehet ötletet meríteni, az ide kattintva elérhető cikksorozatban rengeteg tippet adunk!

 

Felhasználói tartalom

 

A felhasználói tartalom évről évre egyre nagyobb divat, hiszen aktivitást generál, márkahűséget alakít ki, és emellett rendkívül költséghatékony marketing eszköz – pont ezt a kombinációt keresi minden cég. A felhasználói tartalomról minden fontos információt és tippet megtalál, ha ide kattint.

 

A folytatásért olvassa el cikksorozatunk következő részét is!

Kapcsolódó cikkek