« Vissza

Milyen a jó email cím?

E-mail

Üzleti email csomagjaink

Magán célú levelezésekre az emberek többsége Gmail-es email címet használ. Teljesen jó szolgálatot tesz az ilyen és ehhez hasonló ingyenes levelezőrendszerek alkalmazása, de az üzleti életben ez kevésbé ajánlott.

A céges email cím bizalmat ébreszt az üzenet címzettjében. Céges email alatt a domain használatát értjük az email címben, azaz nem cegneve@gmail.com címet alkalmazza az illető, hanem például info@cegneve.hu-t.  Ahogy a levelezéskor, úgy a honlapon, névjegykártyán és egyéb céges anyagokon is sokkal profibb hatást kelt a céges email cím használata.

Üzleti email cím használatának előnyei

  • Bizalmat ébreszt az üzleti életben
  • Professzionális hatást kelt
  • Építi a márkát

Üzleti email cím használatának módja

Hogyan lehet ilyen email címet létrehozni? Tulajdonképpen tárhely és domain szükséges hozzá, de ezek a cég honlapjához alapvetően kellenek, nem szükséges külön szolgáltatást igénybe venni. A Rackhostnál minden webtárhelyhez ingyen email szolgáltatás jár korlátlan számú email aliassal. Az email fiókok maximális száma, valamint az email tárhely mérete a választott tárhely csomag méretétől függ, de minimum 5 db email fiók és 1 GB email tárhely a rendelkezésre áll.

A tárhelyhez rendelt domain(ek) lesz(nek) az email végződése(i), például esetünkben az info@rackhost.hu. Érdemes akár minden céges levelezést folytató kollégának saját email címet létrehozni sajatnev@cegnev.hu formátumban. A központi címet általában az info@cegnev.hu tölti be, továbbá az egyes részlegek is kaphatnak saját címet, mint marketing@cegnev.hu, vagy termeles@cegnev.hu, de természetesen számtalan lehetőség van.

Az így létrehozott címek kezelhetőek akár a Gmail rendszerében is néhány beállítást követően, valamint egyéb levelező kliensek használatával, mint a Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird vagy társaik.

Amennyiben Ön és cége igényei ennél a lehetőségnél tovább mutatnak, tehát nagyobb email tárhelyre és több email fiókra van szükségük, érdemes üzleti email szolgáltatást igénybe venni. A Rackhost ebben is segítségükre lesz.

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek