« Vissza

Mi a különbség az e-mail aliasz és az e-mail átirányítás funkciók között?

AlapokE-mail

Üzleti email csomagjaink

Útmutatónk megtekinthető videó formájában is, lentebb pedig a részletes leírást találja:

 

A Rackhost rendszerében kétféle módon tud e-mail átirányítást beállítani, e-mail aliasz és e-mail átirányítás révén.

E-mail aliasz beállítása esetében egy, az e-mail domain (pl. @pelda.hu) alatt létrehozott, nem létező virtuális e-mail címről történik a levelek átirányítása valamilyen azonos vagy másik domain alá tartozó valós e-mail címre. A virtuális e-mail cím nem rendelkezik saját postafiókkal, ez csak egy cím, amin keresztül a levelek eljutnak a célként megadott valós postafiókba. A felhasználó a belépést követően itt tudja kezelni az aliasz címre küldött leveleit.

Például, ha egy felhasználó rendelkezik a pelda.hu domain címmel és az ehhez tartozó valós kozponti@pelda.hu e-mail címmel, akkor létrehozhatja a rendeles@pelda.hu és az ugyfelszolgalat@pelda.hu aliaszokat, melyeket átirányítva a kozponti@pelda.hu e-mail címre egy helyen tudja kezelni a leveleit.

Az e-mail aliaszok használatának akkor van jelentősége, ha a felhasználó nem tud több valós e-mail címet létrehozni, azonban bővíteni szeretné az e-mail címei számát, vagy több e-mail címre van szüksége, azonban ezeket egy helyen szeretné kezelni. Az e-mail aliast a Postafiók átirányítások résznél lehet felvenni, hasonlóan egy hagyományos átirányításhoz. Mindössze annyi a különbség, hogy a kiinduló postafiók lesz az alias, a cél postafiók pedig amire irányítani szeretnénk a leveleket.

Az e-mail átirányítás során a levelek egy, az e-mail domain alá tartozó címről kerülnek továbbításra egy másik e-mail címre. A kiinduló postafiók valós kell hogy legyen. Ebben az esetben a kiinduló postafiókba beérkező levelek azonnal továbbításra (forwardolásra) kerülnek a célként megadott e-mail címre. Ennek segítségével például a kozponti@pelda.hu e-mail címről a szemelyes@gmail.com címre küldhetjük tovább a leveleinket, ha a munkahelyi e-maileket otthon is el szeretnénk érni. Tovább lépek az e-mail átirányítás részletes beállításaihoz.

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek