« Vissza

Hogyan lehet céges email címünk ingyen?

E-mail

Üzleti email csomagjaink

Útmutatónk megtekinthető videó formájában is, lentebb pedig a részletes leírást találja:

 

Milyen a céges email cím?

Talán a legegyszerűbben úgy fogalmazhatnánk meg, hogy tartalmazza a cég nevét, de ez nem túl pontos meghatározás, hiszen például a cegneve@gmail.com email cím is kielégíti ezt a feltételt, viszont nem erre gondolunk, mikor céges emailről beszélünk.

Az üzleti email cím tulajdonképpen a cég domainjét tartalmazza, azaz többek között info@cegneve.hu formátumban jelenik meg. Ugye mennyivel másabb, mint a Gmail-es címek? 

Miért van rá szükség?

Teljesen más benyomást kelt, ha üzleti levelezéskor egy céges domain végződésű email címről írnak/ válaszolnak nekünk. Számos előnye van annak, ha ilyen email címeket használunk mi is az üzleti életben:

  • Profizmus

Sokkal profibb hatást kelt, ha ilyen címet használunk, mintha egy Gmail-es vagy Freemail-es verziót választottunk volna.

  • Megbízhatóság

Az ügyfelekben, partnerekben bizalmat ébreszt, hisz biztosak lehetnek benne, hogy az adott cég egy képviselőjével leveleznek.

  • Márkaépítés

Minden kapcsolati információ és névjegykártya is tartalmazni fogja az email címünket, ebben az esetben a domain nevünket is, mely a márkaépítést is nagymértékben segíti.

  • Konzisztencia

Nem utolsó sorban következetesen tudjuk használni a céges email címeket minden részlegünk, vagy minden kollégánk esetén. Például marketing@cegneve.hu, it@cegneve.hu, kiss.istvan@cegneve.hu, nagy.lajos@cegneve.hu formátumokban. Ezáltal a partnerek számára könnyen beazonosítható, kivel beszélnek, és az sem jelent akadályt, hogy egy kolléga email címét –akivel szeretnék felvenni a kapcsolatot– “kitalálják”.

Hogyan lehet céges email címet létrehozni?

Meglehetősen egyszerűen. Sőt mi lenne, ha azt mondanánk, hogy ingyen lehet céges email címünk?

A mai világban már szinte minden vállalkozásnak szüksége van honlapra, ahhoz pedig a domain név és a webtárhely elengedhetetlen. Ezen a ponton már adott számunkra a lehetőség, hogy ingyen hozzunk létre email címeket. Hiszen a webtárhely mellé a Rackhostnál ingyen email szolgáltatást biztosítunk, korlátlan számú email aliassal. Az email címünkben pedig nem más fog szerepelni, mint a domain nevünk, melyet a weboldal létrehozásához már regisztráltunk. Ugye milyen egyszerű? Már csak egy kérdés merülhet fel…

Hogyan használhatjuk?

Talán a leggyakrabban használt módszer, ha különféle levelező programokon keresztül küldünk és fogadunk emaileket, mint a Mozzilla Thunderbird vagy a Microsoft Outlook, de néhány beállítást követően a Gmail fiókunkban is kezelhetjük a céges email címünkre érkező leveleket, sőt a Rackhost webmail rendszere is rendelkezésre áll.

A legnépszerűbb levelező kliensekkel való beállításokhoz útmutatót is adunk a Rackhost Tudásbázisán:

 

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek