« Vissza

Nyerő tippek a hatásos TikTok BIO-hoz

Online marketing

A TikTok minden szereplője a “Neked” videófolyamba akar bekerülni, vagyis oda, ahol az algoritmus ajánlja a tartalmat. Így követés nélkül is komoly nézettséget lehet elérni, és ehhez minden trükköt érdemes bevetni. Az algoritmus beállításai – és persze a felhasználók is – egyaránt díjazzák például a TikTok-profil leírását, ha megfelelő stílusú és jól szerkesztett. Ehhez kínálunk néhány tippet a Hootsuite szakértői blogbejegyzése alapján.

 

Ugyanilyen céllal az Instagram BIO kapcsán is írtunk már cikkeket, először szerkesztési tanácsokat adtunk, majd a megfelelő stílus kiválasztásában segítettünk.

 

A TikTokra egy kicsit más szabályok érvényesek, mint az Instagramra, ehhez először nézzük az alapvető tudnivalókat. A profil leírása maximum 80 karakteres lehet, szóközökkel együtt. A bio legfeljebb 5 sorra tagolható, és minden új sor 1 karaktert vesz el, tehát soronként 15 karakter áll rendelkezésre.

 

Amennyiben elérjük az 1000 követőt, linket is adhatunk a profilhoz, amely a BIO alatt jelenik meg – hasonlóan, mint az Instagramnál. Itt is egyetlen link adható meg, így a TikTok esetében is jól jön a linkgyűjtő szolgáltatások használata. A link nem vesz el helyet a 80 karakteres limitből.

 

Pro tipp: ha már ilyen kevés karakter áll rendelkezésre, legalább legyen hasznos, így javasoljuk, hogy a linkek fölötti szövegben legyen CTA-szöveg, amely a kattintásra bátorít (pl.: iratkozz fel a hírlevelünkre, kövess minket Instagramon is, stb.). A szöveg végén, a legalsó sorban érdemes elhelyezni lefelé mutató emojikat vagy karaktereket, felhívva a figyelmet az egyetlen, de nagyon értékes linkre.

 

Az Instagramhoz hasonlóan a TikTokon is két nevünk van: az ékezet nélküli, @ jel után megjelenő felhasználónév, illetve a “sima” név. Utóbbihoz maximum 30 karaktert lehet használni, és ügyesen – SEO-szempontokat is figyelembe véve – kell kitalálni, ugyanis a TikTok keresője pásztázza a szöveget, listázza a neveket a találatok között.

 

Természetesen a leírás szövegében is elhelyezhető URL, ezt bárki meg tudja tenni, nem kell hozzá 1000 követő, de ez sajnos csak a “fapados” megoldás, hiszen ez esetben nem lehet kattintani a linkre, csak vágólapra másolni vagy megjegyezni. Épp ezért a minél egyszerűbb link a nyerő, ehhez jól jönnek a linkrövidítő szolgáltatások.

 

A közösségi médiás profilok jelzésében egy fokkal könnyebb dolgunk van, ugyanis Instagram-fiókot és YouTube-csatornát bárki linkelhet a BIO-ban.

 

A TikTok közönsége többnyire (még) laza és fiatalos, így a BIO stílusa nyugodtan lehet humoros, de az inspiráló leírások is népszerűek, ahogy a különleges karakterek halmozása, illetve a dalszövegek és filmrészletek felhasználása is. A különleges karakterek használatához a Cool Symbols & Cool Fonts és a Copy And Paste Symbols oldal is segítséget nyújt.

 

És még valami: a Rackhost is fent van a TikTokon! 🙂

Kapcsolódó cikkek