« Vissza

A legjobb linkrövidítő szolgáltatások

Informatikai alapok

Tekintse meg videónkat is a témában!

 

Bármilyen grafika vagy szöveg teszi vonzóvá a bejegyzéseinket, a közösségi média használatának fő célja mindig ugyanaz: a honlapunkra terelni a követőket. Ehhez linkekre van szükség, de a kattintás nélkül is látható szövegrész – különösen mobilon – egész rövid, és ehhez a linkeknek is alkalmazkodniuk kell. Ezért célszerű linkrövidítőt használni, és persze azért is, mert egy rövid linket akár meg is jegyeznek az érdeklődők. E célok eléréséhez íme a legnépszerűbb linkrövidítő szolgáltatások bemutatása!

1, Bitly

Talán a Bitly nevezhető a legnépszerűbb linkrövidítőnek – köszönhetően annak, hogy még az ingyenes verzió is fontos statisztikákkal szolgál a kattintásokról. Előfizetés esetén még több analitika áll rendelkezésre, ahogy egyedi, márkázott linkek készítésére is van lehetőség. A honlap tartalmainak organikus terjedését is lehet vizsgálni, tehát teljesértékű online marketing eszközről van szó – akár a legnagyobb cégeknek is, mint például a felhasználók közé tartozó Disney és Amazon.

2, Ow.ly

Ez a linkrövidítő a több közösségi oldalas profil kezelését lehetővé tevő Hootsuite fejlesztése. Az Ow.ly így lényegében még a Bitly-nél is többet kínál: ha itt rövidítjük a linkeket, akkor a céges honlap és a közösségi médiás tevékenység teljesítménye is egyszerre vizsgálható, ahogy a tartalmak megosztása is egyetlen helyre összpontosul.

3, Firebase Dynamic Links

A Google korábbi linkrövidítő szolgáltatása, a Goo.gl alternatívája lett a Firebase Dynamic Links. A piacvezető kereső linkrövidítőjéhez hasonlóan működik, azonban okosabb nála. Népszerűségét annak köszönheti, hogy a rövidített linkre kattintással pontosan oda vezethetjük az érdeklődőt, ahova szeretnék, például egy alkalmazásra is, amelyet kattintás után automatikusan megnyit a mobilunk.

4, Rebrandly

A Bitly-hez hasonlóan ezt a szolgáltatást is örömmel használják világmárkák (Volvo, IBM, Heineken, Samsonite, Shopify, PayPal, stb.), hiszen itt is létre lehet hozni egyedi linkeket saját domain felhasználásával, ráadásul több mint 100 népszerű internetes szolgáltatással összekapcsolható. A felhasználóbarát felületről le lehet vezényelni egy teljes, a honlapunkra vezető linkek köré épülő marketing kampányt. Természetesen az eredmények követésére is megannyi lehetőséget kínál a Rebrandly.

5, TinyURL

A legegyszerűbb linkrövidítő: az oldalára kattintunk és regisztráció nélkül két kattintással – a hosszabb link bemásolása és a “Make TinyURL” gomb megnyomása – meg is vagyunk. Persze a korlátlan számú linkrövidítéshez érdemes ingyen regisztrálni, előfizetés esetén pedig már az eddig említettekhez hasonló online marketing eszközöket kapunk.

8, Pretty Links

Végül egy nagyon hasznos kakukktojás: a Pretty Links egy ingyenes WordPress-bővítmény. Segítségével olyan URL-t adhatunk “külsős” linkeknek, amelyben saját domain szerepel. Az alábbi – természetesen rövidített – linken található a WordPress Tárhely gyorstalpaló cikksorozat tizedik, befejező része, ahol részletesebben is írtunk a Pretty Links használatáról.

Katt ide: https://bit.ly/wordpress_gyorstalpalo_10

Kapcsolódó cikkek