« Vissza

Milyen TikTok-videók váltják ki a legtöbb reakciót?

Online marketing

A TikTok már kihagyhatatlan tényező a közösségi médiában, a vállalkozásoknak is fontos fent lenniük a videós alkalmazáson. A céges TikTok-oldal beindításához már adtunk is útmutatást, illetve néhány tippel is szolgáltunk a sikeres stratégiához. Most a Sprout Social gyűjteményéből válogatunk, ugyanis remek összeállítás készült a legtöbb reakciót (lájkot, hozzászólást, kattintást, követést) kiváltó TikTok-videók típusaiból. Példákat is mutatunk!

 

Edukációs tartalom

 

A TikTok már nem csak a tinikről szól, a felnőttek pedig imádják az informatív tartalmakat. Rövid és hasznos videókkal edukálható a közönség, ha pedig ezt kitartóan és minőségi videókkal tesszük, akkor a TikTokon (is) mi számítunk majd a téma szakértőinek.

 

Mi is megteszünk ezért mindent, íme egy példa:

@rackhost.hu

Ékezetes domainek #domain #domainregistration #webpage

♬ eredeti hang – Rackhost.hu

 

Receptek bemutatása

 

Nem csak szakácsoknak és gasztro bloggereknek szól ez a tipp! Ha bármilyen módon illeszkedik a marketing stratégiához egy bevált recept, akkor mutassuk meg, ezt a típusú videót ugyanis nagyon szeretik a TikTokon.

@purewow

Trader Joe’s cauliflower gnocchi will be served at my wedding.. jk jk #traderjoesrecipes #easyrecipe #onepandinner #nytimescooking

♬ SALSA SUAVE – Abaco

 

Mutassuk be a termék vagy szolgáltatás használatát

 

Ha a termékünk vagy szolgáltatásunk valóban működik, mutassuk be használat közben, ezzel hitelesítve az ajánlatot. Mi is így tettünk a domain regisztráció kapcsán: lépésről lépésre gyorsan átvettünk minden teendőt. Ugye milyen egyszerű?

@rackhost.hu

Domain regisztráció gyorsan és egyszerűen 😉 #domain #domainnames #domainregistration #technologia #informatika

♬ eredeti hang – Rackhost.hu

 

Dolgozzunk együtt influenszerekkel

 

Széles közönséget érhetünk el az influenszer marketinggel, ezt már más közösségi oldalakon is tapasztalhattuk. A TikTok viszont a kimagaslóan jó ajánló algoritmusa miatt – és mert még nincs “telítve” az alkalmazás – még nagyobb elérési lehetőséget biztosít, ha véleményvezérekkel dolgozunk. Legalább egyszer érdemes kipróbálni, és összehasonlítani az Instagram- vagy YouTube-kampányok eredményeivel.

 

Fontos megjegyzés: a szponzorált posztok 2 aranyszabályát a TikTokon is tartsuk be!

@chipotle

She wins this trend #chipotle #textmessages #trending #viral #foryou

♬ S31 – Samuel Ifeanyi

Szinkronizálás

 

A TikTok-videók hangsávjai a saját felvételeinkhez is felhasználhatók, többek között ettől olyan népszerű az alkalmazás. Ez nem csak karaokera ad lehetőséget: kiválaszthatunk egy termékünkhöz vagy szolgáltatásunkhoz illő részletet, majd saját videót adhatunk hozzá.

 

Íme egy remek példa, amelyben a szöveg tökéletesen illik a termékelőny – jelen esetben a cipő vízállósága – bemutatásához.

@vessi

Did you know that our shoes are waterproof? #vessi #waterproofshoes #nomorewetsocks

♬ original sound – bobsburgersvids

 

Akció – kizárólag a TikTokon

 

Mindenhol népszerűek a nyereményjátékok és akciók, a TikTokon sincs másként. Mi például limitált ideig elhelyeztünk a TikTok-profilban egy linket, amellyel ingyen lehetett domaint regisztrálni. Ez lett az egyik legnépszerűbb videónk, több mint 20 ezer megtekintéssel.

@rackhost.hu

Használjátok a Bio-ban található linket február 28-ig! 😉 #domain #domainregistration #technológia #informatika #weboldal #coupon

♬ eredeti hang – Rackhost.hu

 

A humor sem árt

 

A TikTok egy laza felület, így hiába érkezik sok reakció a hasznos, edukatív tartalmakra, néha nem árt viccelődni. Csak a kreativitásunk szab határt, hogy a szakterületünket hogyan mutatjuk be poénosan, akár önkritikával is.

 

Íme egy példa tőlünk, a programozói élet végtelen időcsapdájáról 🙂

@rackhost.hu

Kinek ismerős? 😅 #programozó #programozás #programmerslife #rackhost #workdaysbelike #developerslife

♬ eredeti hang – Rackhost.hu

 

Már csak egy tanácsunk maradt: kövess minket a TikTokon is! 😉

Kapcsolódó cikkek