« Vissza

Honlap hibák

Weboldalkészítés

Ingyenes, olcsó tárhely

Mindenkinek, aki komolyabb szándékkal akar honlapot létrehozni, fontos, hogy az illeszkedjen a kialakítani kívánt képhez. Nem csak design szempontjából, hanem minőségben is, melynek egyik feltétele a gondosan kiválasztott tárhely szolgáltató. Rengeteg ingyenes, olcsó szolgáltató van, melyek egy kezdő vállalkozásnál, honlapnál nagyon csábítónak tűnhetnek költséghatékonyságukból fakadóan. Ez viszont csak a látszat. Rengeteg buktatója lehet a dolognak, kezdve azzal, hogy webcímünk már önmagában árulkodik arról, sajnáltuk a pénzt egy rendes tárhelyre. A legnagyobb probléma azonban az, hogy egyfelől ha a szolgáltató váratlanul megszűnne, el fognak veszni adataink és a honlapunk is, másfelől számunkra is kéretlen reklámokkal lesz tele oldalunk. A kérdés tehát csak az, valóban megéri-e az olcsó, ingyenes tárhely?

Rossz domain

Az egyik leggyakoribb hiba honlaptervezésnél, indításnál, hogy a hozzá választott domain nem tükrözi annak tartalmát, semmilyen szinten nem utal arra, hogy vállalkozásunk milyen tevékenységet is nyújt. Miért baj ez? Amennyiben egy internetező önmagában csak a linkünket látja, mely a nyújtott szolgáltatás helyett például a cégnevünket tartalmazza, nem fog késztetést érezni, hogy rákattintson, nem fogja tudni, milyen problémára talál nálunk választ. Figyeljünk hát oda, hogy megfelelő domain nevet válasszunk!

Rosszul megválasztott jelszó

Kisebb honlapok, vállalkozások esetén talán még nem jelent akkora problémát, ám amennyiben komolyan, profitorientáltan akarjuk űzni tevékenységünket, nem árt, ha gondoskodunk a valódi védelemről. Egy könnyen feltörhető jelszóval hamar hacker áldozatává válhatunk, de kiszolgáltatjuk magunkat azoknak a személyeknek is, akik tudják vagy legalábbis ötleteik lehetnek jelszavunkkal kapcsolatban. Mindenképp gondoljuk át, hogy mit ér számunkra a honlap és ne sajnáljuk az időt egy megbízható jelszóra, mely számokat, kis- és nagybetűket egyaránt tartalmaz.

Kevés tartalom

Az oldalunkra látogató internetezők szeretnének aktuális és érdekes tartalmakkal találkozni, hisz ennek reményében jöttek el hozzánk. Egy üres, kevés, érdektelen tartalommal bíró oldal nemcsak hogy nem fogja őket maradásra bírni, de biztos, hogy nem is fognak visszatérni. Helyette a konkurencia oldalán keresik meg, amit nálunk nem találtak.

Érdemes továbbá a gyakori HTTP hibákra is odafigyelni!

Kapcsolódó cikkek