« Vissza

Dizájn eszközök

Weboldalkészítés

Annak, aki nem járatos a weblaptervezés világában, nagy problémát jelenthet a fejben már összeállt víziót átültetni a gyakorlatba és létrehozni egy egyéni igényekre szabott honlapot. Szerencsére dizájn eszközök széles skálája áll rendelkezésre, hogy megkönnyítse a dolgunkat. Néhány webhosting szolgáltató a kiválasztott csomag részeként biztosítja az általa preferált eszközt vagy eszközöket.

FrontPage

Köszönhetően annak, hogy a Microsoft ezen terméke töretlen népszerűségnek örvend, a webhosting szolgáltatók elkezdték hozzáadni a prémium csomagjaikhoz a FrontPage-et, mint alapértelmezett dizájn eszközt. A FrontPage legnagyobb vonzereje az, hogy könnyen használható, mivel az alapok elsajátításához nem szükséges semmiféle HTML ismeret, ugyanakkor elég rugalmas ahhoz, hogy előnyeit a haladó felhasználók is ki tudják aknázni. Azoknak, akiknek ismerős a Microsoft felhasználói felülete, a FrontPage mindenképpen kézenfekvő választás.

Dreamweaver

Az Adobe megoldása 1997 óta van a piacon, és nagyjából ezóta játszik vezető szerepet a könnyen kezelhető webdizájn eszközök körében. A Dreamweaver az egyszerű „point and click” módszerrel dolgozik, ami testhezálló lehet kezdőknek. Emellett ragyogó weboldal-menedzsment eszközöket is biztosít és olyan sablonokkal is rendelkezik, amelyekkel kialakítható az oldal alapvető kinézete.

Soholaunch

A Soholaunch úgy definiálja magát, mint egy weboldalkészítő program, ami kifejezetten cégek számára készült, de magánszemélyek is probléma nélkül használhatják. A programmal könnyedén hozzáadhatók az oldalhoz olyan elemek, mint a bevásárlókocsi vagy egy fotóalbum. A több száz személyre szabható sablon, és az átlátható kezelőfelület igazán olajozott munkává teszi a honlapkészítést.

SiteBuilder

A SiteBuilder is egy olyan weblapkészítő program, amit gyakran meg lehet találni a webhosting szolgáltatók csomagjaiban. A program használható mindenféle HTML előképzettség nélkül is, és egy egyszerű lépésről lépésre történő munkafolyamat végeztével már el is lehet készíteni a honlapot, amelyhez nagy segítséget adnak a személyre szabható sablonok. Jó választás lehet mind magánszemélyek, mind pedig cégek számára.

Kapcsolódó cikkek