« Vissza

Analytics összekapcsolás AdSense fiókkal

Google

Amennyiben úgy döntünk, hogy hirdetéseket jelenítünk meg a Google AdSense szolgáltatása segítségével oldalunkon, úgy az AdSense fiókunkat is –ahogyan weboldalunkat, vagy Google Ads fiókunkat– érdemes összekapcsolni a Google Analytics rendszerével. Ehhez nyújtunk a továbbiakban segítséget.

Az összekapcsolás célja ebben az esetben is az, hogy mélyebb elemzéseket végezhessünk az oldalunkról érkező bevételeink kapcsán, és megtalálhassuk azokat a pontokat, amelyek további optimalizálásával esetleg eredményesen növelhetjük azokat. Az összekapcsolásra, az Analytics fiókunkon belül az Adminisztrálás -> fiókszint -> Adatforrások résznél van lehetőség az AdSense-összekapcsolás fülön.

Szükséges továbbá, csakúgy, mint az Ads összekapcsolás esetében, hogy mindkét fiókban (Analytics és Adsense) ugyanazzal a felhasználóval adminisztrátori hatáskörben legyünk, hiszen csak így vihető véghez a folyamat.

Amennyiben további információkat szeretne megtudni a Google Analytics rendszeréről, akkor Analytics szócikkünk alatt részletesebben tájékozódhat.

Kapcsolódó cikkek