« Vissza

Milyen e-mailek küldhetők marketing céllal? Mi van még a hírlevélen túl?

E-mailOnline marketing

A céges hírlevél bár kiemelkedően fontos eszköz az e-mail marketingben – épp ezért írtunk róla 12 részes cikksorozatot –, nem az egyetlen. Megannyi egyéb típusú e-mail küldhető még marketing céllal, az ActiveCampaign össze is gyűjtötte a legfontosabbakat, ebből a hasznos listából szemezgetünk.

 

Speciális ajánlat

Mivel a termékek és szolgáltatások eladása az e-mail marketing legfontosabb célja, így a hírlevélen túl az első említésre méltó üzenettípus a speciális ajánlat.

 

Ez lehet például:

  • új és/vagy akciós termék;
  • kedvezmény;
  • kuponkód;
  • előfizetési lehetőség;
  • VIP szolgáltatás;
  • személyre vagy a célközönség szűk szeletére (niche) szabott ajánlat.

 

Az ilyen e-mailekben ajánlott egyetlen ajánlatra fókuszálni és egyetlen CTA-gombbal linkelni a honlapra vagy webshopra.

 

Mérföldkő

  • 3 évesek lettünk
  • 1000 feliratkozó a hírlevélre
  • 50 alkalmazott a cégben
  • 1 millió eladott termék

 

A fenti lista csak néhány példa az olyan céges mérföldkövekről, amelyeket a vásárlókkal és ügyfelekkel együtt érdemes ünnepelni. Ilyenkor ajánlott érdekes statisztikákat és történeteket megosztani a mérföldkő kapcsán, és ez még hatásosabb, ha ezek az adatok személyre szabottak, a címzett és a cég közötti együttműködésre utal. Sokak számára ismerős lehet például a Spotify Wrapped, amely minden év végén összegzi a személyes zenehallgatási adatokat, de akár az is elég lehet, ha például megemlítjük, hogy a címzett hány terméket vásárolt nálunk vagy hány napja regisztrált a webshopunkon.

 

Visszajelzés kérése

Időnként fontos kikérni a vásárlók és ügyfelek véleményét, hogy biztosan tudjuk, meg vannak-e elégedve a termékekkel és szolgáltatásokkal, és hogy a fejlődéshez kapjunk inspirációt, megismerjük a közönség igényeit, problémáit.

A webshopokon – jó esetben – lehet véleményt írni, de sokkal több és értékesebb visszajelzést kaphatunk, ha direkt módon, e-mailben kérjük.

 

Visszaigazolás

Fontos, hogy a hírlevélre feliratkozásnál, webshopos regisztrációnál, rendelésnél vagy szállításnál automatikus megerősítő e-mailt küldjünk. Az ilyen visszaigazoló üzenetekhez több tippet is adtunk egy korábbi cikkünkben.

 

Üdvözlés

Az első benyomás nagyon fontos, a személyes találkozások mellett az üdvözlő e-mailek esetében is. Az imént említett visszaigazoló e-mailek után szokott érkezni ilyen üzenet, de csak a cég és a vásárló/ügyfél közötti első online interakció után (pl.: feliratkozás, regisztráció, első rendelés).

 

Ez az e-mail már komplexebb: fontos, hasznos és érdekes információkat oszt meg a címzettel. Kiugróan magas ezeknek az üzeneteknek a megnyitási aránya, tehát marketing szempontból kiemelt jelentőséggel bír, így a témának cikksorozatot szenteltünk, bevált tippeket osztottunk meg.

 

Elhagyott kosár

Előfordul, hogy egy érdeklődő az online kosarába tesz termékeket, majd rendelés nélkül bezárja a webshopot, és nem tér vissza, hogy meg is rendelje a kosár tartalmát. Az ilyen esetek megoldására rendkívül fontos automatikus e-maileket küldeni egy idő után, udvarias emlékeztetővel, a kosár tartalmának felsorolásával, akár érveket is felsorakoztatva a rendeléshez.

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek