« Vissza

Két módszer is létezik: így lesz a WordPress-honlap “fotósa” a mesterséges intelligencia

Online marketingWordpress tárhely

WordPress webtárhely csomagjaink

Hihetetlen, hogy mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, ráadásul őrült tempóban fejlődik tovább. Már komplett szövegeket és mestermunkának tűnő grafikákat is összeállít, ehhez elég egyetlen kérés és kattintás. Utóbbi területtel foglalkozunk most: egy weboldal és egy WordPress-bővítmény lehetőségeit tárjuk fel, amelyek egy honlap “fotósai” lehetnek.

 

A Canva és hasonló szolgáltatások révén már bárkiből lehet egész jó “grafikus”, ha van egy kis vizuális érzéke, és megfelelő sablonokat használ. Persze az így készített grafikák minősége messze van egy profi szakember alkotásaitól, de a KKV-szektor számára egy olcsó alternatíva.

 

Ilyenek a stock fotó szolgáltatások is, mint például a Pixabay, az Unsplash, a Pexels és a Freepik. Az itt található képekkel az a gond, hogy rengeteg helyen előfordulhatnak. Erre a problémára kínál megoldást a mesterséges intelligencia. Ingyen készít olyan egyedi képeket, amelyekről akár azt is elhinnénk, hogy múzeumban vannak kiállítva.

 

A weboldalak ingyen is használhatják a technológiát, ehhez 2 tippet is adunk.

 

DALL.E 2

 

Az Open A.I. óriási sikert aratott a DALL.E 2 weboldallal, ahol gyerekjáték használni a mesterséges intelligenciát. Angol nyelven kell megadni pár egyszerű instrukciót, majd pár perc múlva kapunk egy remek képet.

 

Bármilyen stílusban készülhet, egy modern fotó vagy egy klasszikus festmény érzetét is keltheti, ráadásul olyan részletek is megadhatók, mint például egy fényképezőgép típusa vagy egy művészeti irányzat, hogy annak vizuális jellemzőivel készüljön el a kép.

 

Ehhez egy ingyenes regisztrációra van szükség, amellyel 50 kredit is jár az első hónapra. Ha ezzel megvagyunk, az oldal tetején meg is jelenik egy üres szövegdoboz, ahova vesszővel elválasztva begépelhetjük az angol nyelvű instrukciókat.

 

Ezután a “Generate” feliratra kell kattintani, majd el is készül az alkotás, amit letölthetünk, és feltölthetünk a WordPress-honlap galériájába.

 

Imajinn

 

Hasonló eszköz, mint a DALL.E 2, de ez egy WordPress-bővítmény, így a honlap szerkesztői felületét el sem kell hagyni, hogy a mesterséges intelligencia illusztráljon egy blogbejegyzést. Az ingyenes telepítéssel 10 kredit jár, de többet is lehet később vásárolni.

 

Itt is megjelenik egy üres szövegdoboz, ahol be lehet írni az angol nyelvű instrukciókat. Könnyíti a használatot, hogy az elérhető stílusokat és filtereket egy-egy legördülő menüből választhatjuk ki. Három képarányból (1:1, 3:2, 2:3) is lehet választani.

 

Az eszköz további előnye, hogy a megadott instrukciók alapján további ötleteket kínál fel, hogy még jobban sikerüljön a kép.

 

Ha véglegesek az instrukciók, akkor a “Generate” gombra kattintva kezdődik a kép szerkesztése. Négy különböző képet generál a bővítmény, ezek közül választhatunk. A képek alatti “Save” ikonra kattintva egyetlen mozdulattal menthetjük az alkotást a WordPress médiatárába.

WordPress tárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek