« Vissza

Milyen adatokra figyeljek a webtárhely kiválasztásakor?

WebtárhelycPanel webtárhely

Webtárhelycsomagjaink

A legfontosabb adatok, amire figyelni kell a tárhely kiválasztása során a következők:

Webtárhely mérete:

  • 1 Gb tárhely – Egyszerű, bemutatkozó honlapokhoz.
  • 2 Gb tárhely – Portál, blog vagy fórum üzemeltetéséhez.
  • 10 Gb tárhely – Nagy forgalmú portál, webshop, blog vagy fórum üzemeltetéséhez.

Havi adatforgalom:

Ügyelni kell rá, hogy a szolgáltató mekkora adatforgalmat engedélyez havi szolgáltatásában, ugyanis ez határozza meg, hogy a honlapot letöltők milyen számban láthatják weboldalunkat. (Ritkán fordul elő, de egy profi honlapnál komoly hiba, ha hónap közben kifutnak az adatforgalmi korlátból.)

E-mail fiókok:

A honlap mellé legtöbbször jár az e-mail szolgáltatás is, mint ingyenes kiegészítő. Bizonyos számú e-mail fiók használható (csomagtól függően), ezáltal tovább lépdelhetünk a professzionalizmus útján. (Nem mindegy ugyanis, hogy a kiküldött hírlevél, vagy az információs e-mail az info@cégnév.hu-ról érkezik, vagy pedig egy ingyenes levelezőről.)

Adatforgalmi statisztika:

A honlapunkról fontos látogatói statisztikákat nyújt-e a szolgáltató.

Technikai támogatottság:

Milyen készséges az ügyfélszolgálat, milyen gyors az ügyintézés, lehet-e online rendelni a szolgáltatást. Minden tényező, ami könnyíti a napi munkát és egyszerűsíti a felhasználást, fontos lehet a későbbiek során.

Rendelkezésre állás:

A legtöbb szolgáltató vállal valamiféle garanciát arra, hogy honlapunk elérhető lesz minden körülmények között. Azt szokták kikötni, hogy a szolgáltatott idő arányában mennyi leállási időt tartanak elfogadhatónak (általában 99%-os). Amennyiben nagyobb a kiesett idő, úgy térítik a szolgáltatás árát.

Ezeken az alapvető információkon túl, számos befolyásoló tényező van még, de kiindulási alapnak elégséges ez a tudás is. Ugyanakkor fontos, hogy megbízható, elismert és segítőkész céget válasszunk, mivel a honlapunkat adjuk a kezükbe.

Útmutatónak a legoptimálisabb tárhely kiválasztásáról itt találja.

Webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek