« Vissza

Melyik tárhelycsomagot válasszam?

AlapokWebtárhely

Webtárhelycsomagjaink

Bemutatónk megtekinthető videó formájában is, lentebb pedig a részletes leírást találja:

 

A eltérő igényeket figyelembe véve igyekeztünk olyan tárhelycsomagokat kialakítani, melyeken az egyszerű magáncélú, bemutatkozó oldalak és a nagy forgalmú webshopok vagy üzleti honlapok is optimálisan elférnek.

A megfelelő csomag kiválasztásához az összehasonlító táblázat nyújt segítséget. Az alábbiakban igyekszünk a legfontosabb szempontokat részletezni:

Tárterület

Egy egyszerűbb oldal a képek méretétől és számától függően általában 200-500 MB-ot foglal. Egy webshopnak vagy nagyobb portálnak azonban több GB is kellhet. A tervezésnél figyelembe kell venni az email fiókok számát és azok tárhelyfoglalását is.

Használni kívánt külön weboldalak/domainek száma

A tárhelyhez meghatározott számú különálló weboldal tartozhat. Amennyiben egy weboldalhoz több másodlagos domaint szeretnénk kötni (pl. peldadomain.hu-hoz a példadomain.hu-t), célszerű aliasként felvenni, ezek nem számítanak külön weboldalnak, bármennyit létrehozhatunk.

Adatbázisok száma/mérete

A legtöbb összetett weboldal SQL adatbázist használ az adatok gyors tárolásához és visszaadásához. Az egyes weboldalakhoz javasolt külön adatbázisokat létrehozni, hogy elkerüljük az esetleges duplikációkat és átláthatóbbá tegyük oldalaink felépítését.

Email fiókok száma

Célszerű előre tervezni a létrehozni kívánt email fiókok számával, belekalkulálva az esetlegesen felmerülő új igényeket is. A fiókok számától függetlenül korlátlan számban létrehozhatóak átirányítások is.

Speciális funkciók

A Midi és annál nagyobb csomagjainkon további speciális funkciók érhetőek el. A teljesség igénye nélkül:

  • SSH felhasználó: parancssoros elérés a tárhelyhez például bonyolultabb vagy összetettebb fájlműveletek hatékony elvégzéshez.
  • Cron időzítés: parancsok kiadása, fájlok meghívása ütemezetten
  • git/svn verziókövetés: Népszerű verziókezelő rendszerekkel történő integrálás

Amennyiben a fenti tárhelycsomagjainknál nagyobb kapacitásra van szükség ötletei megvalósításához, weboldala üzemeltetéséhez
ajánljuk figyelmébe a prémium tárhelyeinket. Ezek összehasonlítását itt találja:  https://www.rackhost.hu/premium_webtarhely

Nincs ok aggodalomra akkor sem, ha a megrendelt csomagjában már nem fér el vagy egyéb új igénye jelentkezik év közben. A felhasználói fiókjában bármikor gyorsan, kiesés nélkül lehetséges nagyobb csomagra váltani.

Ha nem biztos abban, hogy készülő weboldalának melyik csomagot válassza, keresse elképzeléseivel ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink segítenek a választásban.

Webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek