« Vissza

Mi az a sávszélesség és mennyire van szükségem?

Webtárhely

Webtárhelycsomagjaink

Mi az a sávszélesség?

Sávszélesség alatt azt az adatmennyiséget értjük, amit a látogatók le tudnak tölteni a honlapunkról. Könnyedén ki tudjuk számolni, hogy mekkora sávszélességre van szükségünk, ha figyelembe vesszük az egyes aloldalak méretét és azt, hogy előreláthatóan mennyi látogatóval tudunk számolni.

Vegyünk egy példát!

Tegyük fel, hogy van egy honlapunk, ahol egy átlagos oldal 2 kB helyet foglal el. Ha ehhez még hozzávesszük az oldallal együtt járó grafikai elemeket is, akkor még hozzá kell adni 5 kB-ot. Továbbá arra számítunk, hogy a honlapunknak naponta 100 látogatója lesz, akik átlagosan 3 aloldalt néznek meg. Ebben az esetben a havi szükségletünk: (2 kB+5 kB) * 100 látogató * 3 oldal * 30 nap = 63 MB.

Sávszélesség túllépése

Amennyiben a honlapunk túllépi a havi sávszélesség-limitet, úgy külön felárat kell fizetnünk az extra forgalom után. Éppen ezért érdemes előre tervezni, és el kell kerülnünk az olyan szolgáltatókat, akik nem bocsátanak rendelkezésünkre elegendő sávszélességet.

Előfordulhat, hogy találkozunk olyan cégekkel, akik korlátlan sávszélességet kínálnak. Ez azt jelenti, hogy egyáltalán nincs korlátozva az elérhető sávszélesség, ezért ha ilyen szolgáltatást választunk, akkor nem kell aggódnunk a havi limit túllépése miatt.

Webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek