« Vissza

Megszűnik az email címem, mit tegyek?

E-mail

Üzleti email csomagjaink

Sajnos előfordulhat, hogy a szolgáltató – ahol az email címünket létrehoztuk – megszűnik, vagy az email szolgáltatását kivezeti. Ilyen például a Vodafone, mely bejelentette, hogy megszűnik a UPC Webmail és az ehhez kapcsolódó e-mail szolgáltatás technikai támogatása. Ez azt jelenti, hogy nem használhatók a @upcmail.hu, @chello.hu, @monornet.hu vagy @upctelekom.hu végződésű email címek sem a továbbiakban. Ez a változás számos embert érint és más szolgáltatóknál is előfordulhat hasonló helyzet.

Mi a teendő ilyen helyzetben?

Új email cím létrehozása

Egyrészt regisztrálhatunk valamelyik nagyobb ingyenes email szolgáltatónál egy email címet, mint a Gmail vagy a Freemail, vagy ha üzleti célra is használni szeretnénk, akkor ajánlatosabb egy domaines email cím létrehozása.

Ehhez szükség van egy domain névre és egy webtárhelyre, viszont ezek egy saját honlap vagy blog létrehozásához, működtetéséhez is szükségesek. Manapság pedig szinte elengedhetetlen egy weboldal a vállalkozások számára, de még a magánszemélyek is egyre gyakrabban készítenek saját honlapot, vagy blogot.

Ezt követően a webtárhelycsomag specifikációinak megfelelő számú email cím hozható létre ingyenesen, csupán pár beállítást követően, mely a domain nevünkre végződik. Például ha a honlapunk az enoldalam.hu domain néven fut, akkor ehhez létrehozhatunk info@enoldalam.hu, vezeteknev.keresztnev@enoldalam.hu vagy számos más email címet céljainknak megfelelően.

Miért jó a domaines email cím?

  • Profi hatást kelt
  • Bizalmat ébreszt
  • Segíti a márkaépítést

Valamint nem utolsó sorban, amennyiben domain nevünket fenntartjuk, nem fenyeget az a veszély, hogy egy szolgáltató megszűnésekor ismét email cím váltásra kényszerüljünk.

Emailezés szinkronizálása

Amennyiben létrehoztuk új email címünket, lehetőségünk van a korábbi levelezésünk áthelyezésére, így azok nem fognak elveszni, továbbra is visszakereshetőek lesznek.

Email cím módosítása

Továbbá ne felejtsük el különböző felhasználói fiókjainkban megadni az új email címünket, amely a későbbiekben alkalmas lesz a kapcsolattartásra.

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek