« Vissza

Levelezés áthelyezése szerverek között

AlapokE-mail

Üzleti email csomagjaink

Útmutatónk megtekinthető videó formájában is, lentebb pedig a részletes leírást találja:

YouTube video

 

Előfordulhat olyan helyzet, hogy elektronikus levelezésünket másik levelezőszerverre szeretnénk áthelyezni, például szolgáltatóváltás esetén. Ilyenkor nem szeretnénk, hogy korábbi leveleink elvesszenek, hiszen üzleti vagy akár magánlevelezés esetében is fontos lehet a visszakereshetőség. A következő lépésekben tudjuk az áthelyezést elvégezni :

  1. Fontos a megfelelő email csomag kiválasztása. Vegyük figyelembe ilyenkor a postafiókok számát, a levelezés méretét, illetve azt, hogy mennyi domaint szeretnénk kezelni a tárhelyen! Ha esetleg menet közben kicsinek bizonyulna tárhelyünk, csomagváltásra bármikor van lehetőség zökkenőmentesen, pár kattintással.
  2. Ha eddig más szolgáltatónál vettük igénybe szolgáltatásainkat, és úgy szeretnénk áthelyezni a levelezést, akkor érdemes az ahhoz tartozó domaint is átregisztrálni az új szolgáltatóhoz, hiszen ez kényelmesebb beállítási lehetőségeket biztosít számunkra.
  3. Amikor megvan az új email tárhelyünk, vegyük fel hozzá a kívánt domaint és hozzuk létre a postafiókokat. Ajánlott már ilyenkor csökkenteni a DNS zónában az MX rekord TTL értékét, hiszen így tudjuk minimalizálni a két szerver közötti átállás idejét. Érdemes az MX rekordot már akkor átírni az új levelezőszerverre, amikor már létrehoztuk a postafiókokat, hogy a korábbi szerverre már ne érkezzenek levelek.
  4. Ha még nem használtuk korábban postafiókjainkat levelezőprogrammal, akkor állítsuk be egy levelezőkliensben az IMAP fiókot, hogy minden mappa tartalmát letöltsük. Részünkről a Thunderbird levelezőprogramot ajánljuk, hiszen ez egy ingyenesen használható levelezőprogram, amely több operációs rendszerre is elérhető.
  5. Amint meggyőződtünk róla, hogy a program letöltötte az összes korábbi levelünket, deaktiváljuk ezt a fiókot (kapcsoljuk ki a szinkronizációt), majd vegyük fel az új tárhelyhez tartozó beállításokkal az új fiókunkat, és egyszerű “drag-and-drop” módszerrel húzzuk át a leveleinket/mappáinkat a korábban felvett fiókból az újba!
  6. Ha végeztünk, akkor a korábbi fiókot eltávolíthatjuk. A biztonság kedvéért ellenőrizzük egy független felületen (például az új levelezés webmail felületén), hogy tényleg minden korábbi levelünk sikeresen átmásolásra került-e!

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek