« Vissza

Hogyan hozhatok létre saját e-mail címet?

AlapokE-mail

Üzleti email csomagjaink

Amennyiben szeretne professzionális e-mail szolgáltatást, úgy nincs más tennivalója, mint valamelyik tárhely szolgáltatásunkat igénybe venni. Ekkor már használhatja is rendszerünket. Minden nálunk lévő domain esetében létrehozható, a webtárhely csomag specifikációinak megfelelő számú e-mail postafiók.

Amennyiben új e-mail címet szeretne létrehozni, úgy jelentkezzen be a rackhost.hu oldalon az admin felületére! Ehhez a szolgáltatás megrendelésekor megadott e-mail címére és a felhasználói jelszavára lesz szüksége. A belépést követően az Emailek menüpont alatt láthatja nálunk kezelt domain neveit, melyekre postafiókok hozhatóak létre.

Fontos! Webtárhelyeink és WordPress tárhelyeink esetében először a Webtárhelyek menüpont alatt kell hozzáadni a domaint a tárhelyhez, ezután fog megjelenni az Emailek felsorolásánál is a domain.

Az Emailek rész alatt, a domainek szekcióban tekinthető meg, hogy mely domainekhez hozható létre postafiók. A domain sorában található Részletek gombot szükséges választani. Amennyiben az adott tárhelyhez több domain is hozzá van kapcsolva, akkor itt megjelennek az érintett domain nevek felsorolva. Meg kell keresnünk, hogy melyik domainnel akarunk dolgozni és az adott sor végén található Beállítások gombra kell kattintanunk. Az Új postafiók gombra kattintva lesz lehetőség az új postafiók megadására. (1. ábra)

Emailek menüpont
1. ábra

Amennyiben már van létrehozott postafiók, akkor az Emailek/ Részletek/ Beállítások útvonalon el lehet jutni a szolgáltatásig itt találja meg azt is, hogy az egyes domainekhez hány postafiók lett már létrehozva, illetve azt is, hogy az összes létrehozható email címből, mennyi maradt még meg. A Módosítás (ceruza) ikonra kattintva lehet változtatni a már megadott értékeken.

A későbbiekben tételesen felsorolva láthatja a meglévő postafiókokat, melyek esetében az alábbi módosításokra van lehetőség:

A domain átirányítás fülre kattintva lehetősége lesz egy új átirányítás felvételére. A felugró ablakban kiválaszthatja az átirányítás típusát. A domain átirányítás segítségével beállíthat egy cél domaint, ahova az adott kiinduló domain összes olyan levele be fog érkezni, amely olyan postafiókba érkezett, ami létre van hozva a céldomain alatt is. Tehát, ha kiinduló domain alatt létre van hozva egy info@egyebpelda.hu, akkor az ide érkező levelek át lesznek irányítva az info@peldak.hu-ra, ha a peldak.hu van beállítva céldomainként (2. ábra)

Email Domain átirányítás
2. ábra

A catch-all átirányítással azt lehet beállítani, hogy egy adott kiinduló domainhez tartozó email címekre érkező összes levél át legyen irányítva egy konkrét email címre. Tehát, ha email érkezik a kiinduló domainhez tartozó info@egyebpelda.hu és valami@egyebpelda.hu címekre, akkor az át lesz irányítva a cél postafióknál megadott email címre.

A postafiók fülre kattintva pedig azt lehet beállítani, hogy egy adott emailre érkező levelek, milyen egyéb email címekre legyenek átirányítva. A cél postafiókokból több is megadható egyszerre. A lent található négyzet kipipálásával pedig azt lehet elérni, hogy az eredeti postafiókban is megmaradjon a levél, ne pedig csak ott, ahova át lett irányítva (3. ábra).

Postafiók átirányítás
3. ábra

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek