Amennyiben szeretne professzionális e-mail szolgáltatást, úgy nincs más tennivalója, mint tárhely szolgáltatásunkat igénybe venni. Ekkor már használhatja is rendszerünket. Minden nálunk lévő domain esetében létrehozható, a webtárhely csomag specifikációinak megfelelő számú e-mail postafiók.

Amennyiben új e-mail címet szeretne létrehozni, úgy jelentkezzen be a rackhost.hu oldalon az admin felületére! Ehhez a szolgáltatás megrendelésekor megadott e-mail címére és a felhasználói jelszavára lesz szüksége. A belépést követően az Emailek menüpont alatt láthatja nálunk kezelt domain neveit, melyekre postafiókok hozhatóak létre. (Csak olyan domain névhez hozható létre email cím, mely egy nálunk vásárolt aktív tárhelyhez van hozzákötve.) Itt találja meg azt is, hogy az egyes domainekhez hány postafiók lett már létrehozva, illetve azt is, hogy az összes létrehozható email címből, hány maradt még meg. Itt a megfelelő domain név mellett válassza a beállítások opciót! Itt adódik lehetőség új postafiók megadására. (1. ábra)

Emailek menüpont
1. ábra

A későbbiekben tételesen felsorolva láthatja a meglévő postafiókokat, melyek esetében az alábbi módosításokra van lehetőség:

A domain átirányítás fülre kattintva lehetősége lesz egy új átirányítás felvételére. A felugró ablakban kiválaszthatja az átirányítás típusát. A domain átirányítás segítségével beállíthat egy cél domaint, ahova az adott kiinduló domain összes olyan levele be fog érkezni, amely olyan postafiókba érkezett, ami létre van hozva a céldomain alatt is. Tehát, ha kiinduló domain alatt létre van hozva egy info@egyebpelda.hu, akkor az ide érkező levelek át lesznek irányítva az info@peldak.hu-ra, ha a peldak.hu van beállítva céldomainként (2. ábra)

Email Domain átirányítás
2. ábra

A catch-all átirányítással azt lehet beállítani, hogy egy adott kiinduló domainhez tartozó email címekre érkező összes levél át legyen irányítva egy konkrét email címre. Tehát, ha email érkezik a kiinduló domainhez tartozó info@egyebpelda.hu és valami@egyebpelda.hu címekre, akkor az át lesz irányítva a cél postafióknál megadott email címre.

A postafiók fülre kattintva pedig azt lehet beállítani, hogy egy adott emailre érkező levelek, milyen egyéb email címekre legyenek átirányítva. A cél postafiókokból több is megadható egyszerre. A lent található négyzet kipipálásával pedig azt lehet elérni, hogy az eredeti postafiókban is megmaradjon a levél, ne pedig csak ott, ahova át lett irányítva (3. ábra).