« Vissza

Hogyan hozhatok létre saját e-mail címet?

AlapokE-mail

Üzleti email csomagjaink

Amennyiben szeretne professzionális e-mail szolgáltatást, úgy nincs más tennivalója, mint valamelyik tárhely szolgáltatásunkat igénybe venni. Ekkor már használhatja is rendszerünket. Minden nálunk lévő domain esetében létrehozható, a webtárhely csomag specifikációinak megfelelő számú e-mail postafiók.

Amennyiben új e-mail címet szeretne létrehozni, úgy jelentkezzen be a rackhost.hu oldalon az admin felületére! Ehhez a szolgáltatás megrendelésekor megadott e-mail címére és a felhasználói jelszavára lesz szüksége. A belépést követően az Emailek menüpont alatt láthatja nálunk kezelt domain neveit, melyekre postafiókok hozhatóak létre.

Fontos! Webtárhelyeink és WordPress tárhelyeink esetében először a Webtárhelyek menüpont alatt kell hozzáadni a domaint a tárhelyhez, ezután fog megjelenni az Emailek felsorolásánál is a domain.

Az Emailek rész alatt, a domainek szekcióban tekinthető meg, hogy mely domainekhez hozható létre postafiók. A domain sorában található Részletek gombbal módosíthatja a beállításokat. Itt találja meg azt is, hogy az egyes domainekhez hány postafiók lett már létrehozva, illetve azt is, hogy az összes létrehozható email címből, mennyi maradt még meg. A megfelelő domain név mellett válassza a beállítások opciót! Itt adódik lehetőség új postafiók megadására. (1. ábra)

Emailek menüpont
1. ábra

A későbbiekben tételesen felsorolva láthatja a meglévő postafiókokat, melyek esetében az alábbi módosításokra van lehetőség:

A domain átirányítás fülre kattintva lehetősége lesz egy új átirányítás felvételére. A felugró ablakban kiválaszthatja az átirányítás típusát. A domain átirányítás segítségével beállíthat egy cél domaint, ahova az adott kiinduló domain összes olyan levele be fog érkezni, amely olyan postafiókba érkezett, ami létre van hozva a céldomain alatt is. Tehát, ha kiinduló domain alatt létre van hozva egy info@egyebpelda.hu, akkor az ide érkező levelek át lesznek irányítva az info@peldak.hu-ra, ha a peldak.hu van beállítva céldomainként (2. ábra)

Email Domain átirányítás
2. ábra

A catch-all átirányítással azt lehet beállítani, hogy egy adott kiinduló domainhez tartozó email címekre érkező összes levél át legyen irányítva egy konkrét email címre. Tehát, ha email érkezik a kiinduló domainhez tartozó info@egyebpelda.hu és valami@egyebpelda.hu címekre, akkor az át lesz irányítva a cél postafióknál megadott email címre.

A postafiók fülre kattintva pedig azt lehet beállítani, hogy egy adott emailre érkező levelek, milyen egyéb email címekre legyenek átirányítva. A cél postafiókokból több is megadható egyszerre. A lent található négyzet kipipálásával pedig azt lehet elérni, hogy az eredeti postafiókban is megmaradjon a levél, ne pedig csak ott, ahova át lett irányítva (3. ábra).

Postafiók átirányítás
3. ábra

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek