« Vissza

Ide látogass először, ha fizetős hírlevél indításán gondolkodsz

E-mailOnline marketing

Üzleti email csomagjaink

Hogyan lehet manapság független alkotóként megélni? – teszi fel a kérdést honlapján a Ghost. Persze, hogy felteszi, hiszen ez a szolgáltatás maga a válasz. Ajánlottunk már több olyan oldalt, ahol kényelmesen indítható fizetős hírlevél, de a tartalomgyártók Szent Grálja külön bejegyzést ér. A jelző nem túlzás, hiszen a domain kivételével itt mindent megkapunk, és még a bevételünkből sem kérnek részesedést.

Bloggerek, újságírók, zenészek, podcasterek és vloggerek egyaránt álmodoznak arról, hogy a maguk főnökei lesznek, és pénzre váltják tehetségüket. Ennek a képlete – papíron – egyszerű: kínáljunk egyedi tartalmat és építsünk exkluzív anyagokat értékelő közösséget. Elkötelezett és szorgalmas munka árán ez összejöhet, de akkor élvezetes ezen dolgozni, ha a technikai részletekkel nem kell bajlódni, és lehetőleg minden feladat egy helyen megoldható. Itt jön képbe a Ghost.

A nyílt forráskódú Ghost segítségével fizetős hírlevél és fizetőfalas híroldal is létrehozható, illetve egyéb exkluzív tartalmakat is kínálhatunk (zene, podcast, blog, videó, stb.) előfizetés ellenében. A hasonló lehetőségeket kínáló Campaignzee, Revue, Substack, Memberful, Substack, Medium és Patreon legnagyobb gondja, hogy más szolgáltatásokra is rászorulunk a teljesértékű működéshez, a Ghost viszont szinte mindent megold egy helyen. Előzetesen csak egy Stripe-fiók és egy saját domain beszerzése szükséges, ha ezzel megvagyunk, innen már csak a Ghost használata szükséges. Az említett konkurencia legnépszerűbb szereplőivel egyaránt találunk összehasonlítást az oldalon, az érvek pedig meggyőzőek.

A költségek kapcsán rögtön az összes versenytárs előtt van a Ghost, ugyanis velük ellentétben egyáltalán nem kér részesedést a bevételeinkből, kizárólag az előfizetés összegével kell számolnunk. Ráadásként 14 napig ingyen kipróbálható a rendszer.

Modern és igényes sablonokat kínál a tartalmak megjelenítésére, van köztük ingyenes és egyszeri költséggel járó is. Stílusok és kategóriák szerint lehet válogatni, illetve példákat is megnézhetünk a sablon és a referencia aloldalon. Utóbbi elég hatásos lett az évek során, hiszen olyan nagynevű cégek veszik igénybe a Ghost tartalomkezelő rendszerét, mint például a Tinder, a Revolut, a Buffer, az Unsplash vagy a Firefox böngészőt fejlesztő Mozilla.

A további előnyök között első helyre kívánkozik a jól átlátható és szerkeszthető címlista, de a moderálási lehetőség és a népszerű szolgáltatásokkal (pl.: Shopify, Mailchimp, YouTube, Google Analytics, Spotify) megoldható együttműködés is vonzó.

Mindehhez éves fizetés esetén havi 29 dollárért is hozzájuthatunk, ami a legtöbb esetben elég lehet, amíg 1000 fősre nem duzzasztjuk a tartalmainkra kíváncsi közösséget, hiszen ez a legolcsóbb csomag egyik korlátja.

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek