« Vissza

Email postafiók beállítása Gmail környezetben

AlapokE-mail

Üzleti email csomagjaink

Útmutatónk megtekinthető videó formájában is, lentebb pedig a részletes leírást találja:

 

Gmail fiókkal való szinkronizálás email küldéshez:

A jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva,

Beállítások ikon

a beállítások fület kell választani, majd a Fiókok és importálás menüt. Itt az „E-mail küldése erről a címről:” résznél a Újabb e-mail cím hozzáadása pontot kell választani. A felugró új ablakban meg kell adni az info@cegnev.hu email címet, majd a következő lépésnél:

  • SMTP-szerver: smtp.rackhost.hu
  • Felhasználónév: a teljes email cím (info@cegnev.hu)
  • Jelszó: az adott email címhez jelen esetben info@cegnev.hu tartozó jelszó
  • Port: 465 legyen beállítva
  • Biztonságos kapcsolat SSL használatával (ajánlott) legyen bepipálva

A hitelesítés küldése gomb megnyomását követően az info@cegnev.hu email címünkre érkezik egy aktiváló email, melyben rá kell kattintani a megadott aktiváló linkre!

Így már küldhet emailt a Gmail fiókja segítségével az info@cegnev.hu címet használva. (A levélírásnál a feladónál ki kell választani az info@cegnev.hu címet.)

Amennyiben a levelező kiszolgáló megváltozott egy már beállított fiók esetében, úgy válasszuk az adatok szerkesztése opciót és a fenti lépéseket hajtsuk végre, majd kattintsunk a változtatások mentése gombra!

Saját postafiók emailjeinek megtekintése Gmailben:

Szintén a jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva, a Beállítások > Fiókok és importálás menüpontban kattintsunk az „E-mailek ellenőrzése más fiókokban:” melletti E-mail-fiók hozzáadása részre.

Itt írjuk be az email címünket és kattintsunk a Tovább gombra. Ezután válasszuk ki az „” opciót, majd kattintsunk ismételten a Tovább gombra. Itt adjuk meg a következő beállításokat:

  • Felhasználónév: teljes email cím
  • Jelszó: a postafiókhoz tartozó jelszó
  • POP-szerver: pop3.rackhost.hu
  • Port: 995 (SSL) port
  • Biztonságos kapcsolat SSL használatával (ajánlott) legyen bepipálva

A további beállításokat saját preferenciáinknak megfelelően adjuk meg. Ha más levelezőprogramból is szeretnénk leveleinket megtekinteni, akkor ne felejtsük el bejelölni „A letöltött levelek egy példánya maradjon a szerveren” lehetőséget!

Végül kattintsunk a Fiók hozzáadásra gombra a véglegesítéshez.

FONTOS! A Gmail alapértelmezetten óránként fogja ellenőrizni, hogy érkezett-e újabb levelünk. Ezen a beérkező levelek gyakorisága alapján automatikusan módosíthat a későbbiekben a Gmail algoritmusa, de nekünk nincs lehetőségünk ennek a kézi növelésére.

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek