« Vissza

5 érv az online vásárlás mellett

Online vásárlás

Az elmúlt egy évben rohamos ütemben nőtt meg az online rendelések és vásárlások száma a pandémiás helyzet következtében. Mint mindennek, az interneten történő vásárlásnak is vannak előnyei és buktatói egyaránt. Most eláruljuk milyen érvek szólnak az online vásárlás mellett napjainkban, amik megkönnyíthetik a vásárlási folyamat lebonyolítását.

Vásárlás esetében megkülönböztetünk offline, illetve online vásárlási formát. Míg az előbbi esetben, a vásárlás következtében hagyományosan az üzletben végezzük el a vásárlás folyamatát, addig az online vásárlás közege az Internet, azon belül is az adott vállalat webáruháza. A webshopon történő termékek beszerzése mellett számos érv szólhat, amelyek megkönnyíthetik életünket. 

  1. Időt és pénzt spórolhatunk meg, hiszen a webáruház otthonról elérhető és bármennyi ideig böngészhető, így nem kell időt szánnunk utazásra vagy pénzt áldoznunk tömegközlekedésre, esetlegesen üzemanyagra. Továbbá a nap bármely szakában tölthetjük az időnket online vásárlással, ahogy éppen időnk engedi, ennek tudatában nem kell igazodnunk az üzlet nyitvatartásához sem. Annyi idő alatt, amennyit utazásra fordítunk, akár több terméket is kosárba rakhatunk vagy elvégezhetjük a teljes vásárlást.
  1. Tartózkodási helyünktől kötetlen, vagyis bárhonnan hozzáférhető, nem számít, hogy a vállalat üzlete földrajzilag hol helyezkedik el, lakóhelyünktől távolabb vagy speciálisabb esetben határon túl, mivel rendelésünk nagy valószínűséggel egy központi raktárból érkezik és ezt követően házhoz szállítják csomagunkat. Bizonyos összeg felett a kiszállítás is ingyenes, ekkor sem számít az üzlet demográfiai elhelyezkedése.
  1. Olyan termékekhez van lehetőségünk általa hozzájutni, amelyek az üzletben nem elérhetők vagy csak online rendelhetőek meg, illetve olyan cég termékeit is megvásárolhatjuk, amely nem rendelkezik offline, hagyományos üzlettel. Előfordul, hogy egy adott márka webshopjának termékkínálata szélesebb, mint a boltban fellelhető darabok száma.
  1. Hamarabb élhetünk az akciók adta lehetőséggel, mivel az árkedvezmények általában először a vállalat webáruházában érhetőek el a hagyományos üzlettel szemben. Megtörténhet az is, hogy egyes akciók csak és kizárólag a cég online áruházában vehetők igénybe, más esetben azok magasabb árengedményt is nyújthatnak. A webáruházba történő regisztrációkor vagy a hírlevélre való feliratkozáskor további kedvezményeket kaphatunk.
  1. A jelenlegi helyzetre való tekintettel a biztonság is fontos érv az online formátumú vásárlás mellett, ugyanis nem kell közösségbe mennünk, figyelnünk a távolságtartásra vagy a higiéniai előírásokra, hanem otthonunkból kényelmesen végezhetjük az érintésmentes bevásárlást vagy az élményszerű nézelődést. A biztonság az online térben is fontos tényező, de manapság már azt is meg lehet tanulni az Interneten, hogyan lehet biztonságosan vásárolni, ráadásul kiválaszthatjuk a nekünk megfelelő fizetési lehetőségeket is.

Ha esetleg az online vásárlástól az tart vissza minket, hogy a megrendelt termék nem felel meg méretileg vagy nem olyan a minősége, mint amire számítottunk, akkor van lehetőségünk visszaküldeni a csomagunkat. Visszahúzó erő lehet az is, ha nem tudjuk felmérni, hogy mennyire biztonságos egy weboldal, de erről rövid időn belül megbizonyosodhatunk különféle ráutaló jelek segítségével, mint az SSL tanúsítvány, garancia, elismerések, elérhetőség vagy visszajelzések, vélemények megjelenítése a különböző közösségi média felületeken.

Kapcsolódó cikkek