« Vissza

Mi az az SSL?

Webtárhely

Webtárhely csomagjaink

Az SSL és a biztonsági tanúsítványok védelmet nyújtanak weboldala számára azáltal, hogy titkosítják a szerver és a weboldal látogatója közti kommunikációt. Az SSL használatához egy SSL tanúsítvány (biztonsági tanúsítványként is ismert) telepítése szükséges a szerverre. Ha weboldala egy viszonteladói csomagban, virtuálisan vagy dedikált szerverről kerül szolgáltatásra, akkor SSL tanúsítványonként egy-egy dedikált IP szükséges.

Mire használjuk ezt?

Két fő oka van a tanúsítványok használatának: az első és leggyakoribb ok az, hogy szeretne weboldalán keresztül bankkártyás fizetést biztosítani. A másik ok pedig az, hogy lehetnek olyan bizalmas információi a weboldalon, amiket szeretne biztonságban tudni, mikor látogatók keresik fel a weboldalt interneten keresztül. Ezen tanúsítványok a jelszavak védelmét is fokozzák a kiszivárgással szemben, amikor azt valaki éppen begépeli a weboldalra.

Szükségem lehet egyre?

Ha weboldalán elfogadja a bankkártyás fizetést, akkor egy kereskedelmi fiókon keresztül a bankkártya és a tulajdonos személyes adatai közötti kommunikálásához szükséges az SSL tanúsítvány, így tehát titkosítottá válik a csatorna. Fontos, hogy weboldala PCI kompatibilis lehessen (PCI=szabályok sora, amiket be kell tartani, hogy weboldalán lehetséges legyen a bankkártyás fizetés) – amit minden nagyobb bankkártya-kibocsátó cég igényel, hiszen ez biztosítja a látogatókat, ezzel bizalmat keltve bennük, hogy biztonságban vannak az adataik. Weboldala könnyedén elveszítheti a vevőit és látogatóit, ha azok nincsenek meggyőződve az oldal biztonságáról. Ha nem szeretné, hogy weboldalán a vásárlói közvetlenül üssenek be bankkártya-adatokat, akkor a vevőt egy következő ablakba vezetjük át, egy fizetéseket lebonyolító cég weboldalára (mint például Google Checkout, PayPal stb.), ahol már nem szükséges az SSL tanúsítvány megléte, mivel a weboldala nem tárol vagy közvetít bizalmas bankkártya-információkat.

Webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek