« Vissza

Kihagyhatatlan influenszer marketing trendek 2023-ban – 2. rész

Online marketing

Ha megismertük az influenszerek 5 típusát, majd bevált tippeket alkalmazva kiválasztottuk a megfelelő véleményvezért – elkerülve a korábban már általunk is listázott buktatókat –, akkor jöhet a stratégia kialakítása. A közös kampányhoz már adtunk néhány tanácsot korábban, most pedig a Socialinsider segítségével cikksorozatot indítunk az influenszer marketing 2023-as trendjeiről, az első rész után jön a folytatás.

 

Felhasználói tartalom

 

A Rackhost Tudásbázison ötrészes cikksorozatban bátorítottunk minden céget a felhasználói tartalom erejének kihasználására. Rendkívül hatékony marketing eszköz, egyre népszerűbb is, és mivel ez esetben arra “kérjük” a közönséget, hogy készítsék el a tartalmainkat, nem árt egy kis plusz motiváció.

 

Kik tudnák a leginkább bátorítani a célközönség tagjait, ha nem a kedvenc tartalomgyártóik? Az influenszerek bevetése óriási löketet adhat egy felhasználói tartalmakon alapuló kampánynak, főként ha vásárlóink és ügyfeleink esélyt kapnak rá, hogy az influenszerek felületein is megjelenjenek.

 

Klasszikus reklám

 

Az influenszerek posztjai is fizetett hirdetések, de ezen túl is gondolkodhatunk: klasszikus reklámokban (televízió, újság, óriásplakát, videó, stb.) is szerepelhetnek a véleményvezérek.

 

Ez lehetőséget kínál olyan hirdetésekre, amelyek még inkább a célközönséget és/vagy még több embert érnek el. Persze az influenszerek és a követőtáboruk nagy része sem szereti már a régimódi reklámokat, így ki kell találni valami gag-et, amelytől sokkal inkább megjegyezhető és valóban aktivizálja a célközönséget.

 

Élő vásárlás

 

Többször írtuk már, hogy a közösségi médiában a videónál csak egy jobb van, az élő videó. Ezt a megjegyzést még lehet überelni: az élő videónál egy jobb van, az élő vásárlás, vagyis a teleshop videó!

 

Az ázsiai országokban mindig is hódított ez a módszer a közösségi oldalakon, de most már a világ többi részén is kezdik felfedezni, újragondolni a teleshopot – a 2023-as igényeket és ízlést szem előtt tartva.

 

A cégek – számunkra ismeretlen – munkatársai nem adnak el könnyen élő videókban, egy influenszer megjelenésére viszont felkapjuk a fejünket és jóval nagyobb eséllyel vásárolunk.

 

Marketinges stábtag

 

Abszurdnak tűnik, pedig teljesen logikus: egyre több cég dönt úgy, hogy influenszerekkel erősíti a marketinges stábot.

 

Az influenszerek természetesen nem napi nyolc órában dolgoznak a cég irodájában. Otthonról veszik ki a részüket a munkából – profi tanácsadóként és tartalomgyártóként, akár a közösségi oldalas profilok kezelőjeként, illetve a márka arcaként.

 

Összetett munka, amely folyamatos megjelenést garantál a célközönség körében, egyúttal az influenszer tapasztalatát, kapcsolatait, kreativitását, személyiségét és tudását sokkal több módon kamatoztathatjuk, mint például egy-egy Instagram-videó megosztása.

Kapcsolódó cikkek