« Vissza

Így lesz sok hasznos link az Instagram-oldalon!

Online marketing

Amennyiben nincs legalább tízezer követőnk az Instagramon, mindössze egy linket tudunk elhelyezni a közösségi oldalon, méghozzá a profilunk leírásában. Ez csak papíron számít korlátozásnak, hiszen több olyan szolgáltatás létezik, amely egyetlen linkről több linket is elérhetővé tesz. A legnépszerűbb ilyen linkgyűjtő a Linktree – bemutatjuk, hogy miért.

A Linktree és a hozzá hasonló szolgáltatások révén lényegében egy nagyon egyszerű landing oldalt hozhatunk létre. Itt minden olyan linket elhelyezhetünk, amelyre terelni akarjuk az érdeklődőket. A folyamat egyszerű: egy gyors regisztrációval létrehozzuk a felhasználónevünket és ezzel együtt a linkgyűjtő profilunk elérhetőségét – linktr.ee/felhasznalonev –, amelyet könnyű megjegyezni.

Az admin felületen gyerekjáték a Linktree használata. Az “Add New Link” feliratra kattintva lehet újabb linket elhelyezni az oldalon, csak adni kell neki egy címet, majd bemásolni alá az URL-t. Illusztrációként saját képet is feltölthetünk, illetve választhatunk pár tucat ikon közül is. A fogd és vidd módszerrel tetszés szerint variálhatjuk a linkek sorrendjét. Amint megadunk egy új linket, vagy változtatunk a beállításokon, jobb oldalon rögtön frissül a mobilos előnézet a linkgyűjtőről.

Az “Appearance” menüpontban csiszolhatunk az oldal megjelenésén, érdemes a logónk vagy profilképünk feltöltésével kezdeni. Utána címet és rövid leírást is adhatunk az oldalról, de ezt a legtöbben kihagyják, mert csak ismételnék azt, amit az instagramos BIO-ban már látott az érdeklődő. A “Themes” opcióval háttérnek színt vagy mintázatot választhatunk – ingyenes fiókkal szűk a kínálat, de az előfizetős pro tagsággal már bővebb a választék, ráadásul így már saját, egyedi hátteret is szerkeszthetünk, illetve a linkbuborék stílusán is csiszolhatunk, valamint betűtípust is választhatunk.

A “Settings” menüpontban megadhatjuk a közösségi médiás profiljaink URL-jét, amelyekre egy logóval szintén linkel az oldalunk. Itt e-mail címet is megadhatunk, hogy egyetlen kattintás legyen nekünk üzenetet küldeni.

Előfizetés fejében még sok apró előnyt élvezhetünk az ingyenes verzióhoz képest – különösen népszerű a linkek figyelemfelkeltő mozgatása –, a teljes listát az alábbi linken nézhetjük át:

https://linktr.ee/upgrade/select-plan

A Linktree ugyan az Instagram korlátozása miatt jött létre, de nem csak itt érdemes használni. Bármelyik közösségi oldalon jól jöhet, hogy egyetlen linkkel minden fontos információhoz elérést adunk, amely hasznos lehet a látogatók számára. Csak a kreativitásunk és a tartalmaink szabnak határt: nemcsak a honlapunkra irányíthatjuk a profilunkra kattintókat, hanem landing oldalra, új videóra, webáruházra, blogbejegyzésre, közösségi médiás bejegyzésre és hírlevélre is – bárhová az interneten.

Kapcsolódó cikkek