« Vissza

Hogyan készítsünk stratégiát az Instagram-videókhoz?

Online marketing

Ad hoc jelleggel is lehet videókat posztolni az Instagramra, de ha stratégia mentén tesszük, akkor a felvételek több eredményt hoznak és könnyebb is lesz elkészíteni őket. A Social Media Examiner szakértői cikke ebben nyújt segítséget: nézzük, hogyan lehet időt és energiát spórolni, és mégis konverziót elérő videókat megosztani.

 

Tartalomnaptár használata

 

Minden cég marketingjét csak segíteni tudja egy tartalomnaptár használata, főként ha kampányokban gondolkodunk és többen dolgoznak a posztokon. A céljainkat és lehetőségeinket szem előtt tartva kell megtalálni a megfelelő témákat, ötletelni a forgatáshoz, elkészíteni a videókat, majd a megfelelő időpontokban megosztani. Ezt a munkát egy közös, online elérhető naptárral lehet koordinálni, amelynek elkészítéséről már több hasznos tippet is megosztottunk.

 

Forgatókönyv készítése

 

Milyen vágóképekre lesz szükség? Milyen üzenetet szeretnénk hangsúlyozni? Milyen figyelemfelkeltő trükköt vessünk be az első másodpercekben? Ki szólaljon meg a videóban? Ez a pár kérdés csak ízelítő, rengeteg apróságot kell tisztázni a videók kapcsán, így egy rövid, alapvető információkat tartalmazó forgatókönyvre szükség lehet.

 

Bejegyzés szövege

 

A videó tényleg a messze legfontosabb tartalomtípussá nőtte ki magát a közösségi médiában, de ez nem jelenti azt, hogy önmagában sikerre van ítélve. Bárhol is posztolunk videót, egy figyelemfelhívó szövegre is szükség van, a hashtagekről nem is beszélve. A bejegyzések szövegezésének is egységesnek kell lennie, hasonló stílusban és mennyiségben kell írni a posztokhoz, és a hashtag-csomagjainkat is tudatosan kell alkalmazni, a témában releváns és népszerű kulcsszavak felhasználásával. Sőt, az emojikra is figyelni kell!

 

“Stúdió” kialakítása

 

Kamera vagy okostelefon, világítás, mikrofon, stílusos háttér – alapvetően ezek az elengedhetetlen eszközök a profi videók forgatásához. Ha kialakul egy ilyen “stúdió” – főként ha minimális beállítások után bármikor készen áll egy videó elkészítésére –, akkor rengeteg időt spórolunk meg, ez esetben már csak az üzenetre kell koncentrálni, a körítés már adott lesz.

 

Videók tárolása

 

A vágóképeket és a posztként kikerülő videókat is tanácsos precízen és megbízható helyen tárolni. Informatív neveket kell adni a fájlneveknek, mappákba rendezni, majd ezt az adatbázist valamilyen felhőszolgáltatás segítségével minden marketinges kolléga számára elérhetővé tenni. Így a tartalomnaptárban és a forgatókönyvben akár linkelni is lehet a felhasználásra ajánlott videókat.

 

Munkafolyamat kialakítása

 

Milyen alkalmazással vágjuk és szerkesszük a vieókat? Milyen matricákat, emojikat, gifeket helyezzünk el a sztoriban (is) megosztott videókra? Milyen stílusban feliratozzuk a videókat? Az ilyen kérdéseket is érdemes eldönteni, a kollégák számára egységes megoldást találni, hogy mindenkinek könnyebb legyen a közös munka.

Kapcsolódó cikkek