« Vissza

5 hasznos Chrome-bővítmény a produktívabb munkáért és marketingért!

Informatikai alapok

A hatékony online munkavégzés egyik kulcsa, hogy rendszeres feladatokat minél gyorsabban tudjunk elvégezni. A legjobb, ha egyetlen kattintással történik, ezért is lettek népszerűek a Chrome-bővítmények. A legnépszerűbb böngészőhöz most az öt kedvenc kiegészítőnket mutatjuk, köztük több olyannal, amely munkakörtől függetlenül bárkinek rendkívül hasznos, az online marketing területén pedig aranyat érnek.

1, Save to Pocket

Gondoljunk bele, milyen sok linkkel találkozunk egyetlen nap alatt. A Facebookon, a híroldalakon, chaten és e-mailben érkező üzenetekben, Instagram-sztorikban, és megannyi helyen jönnek szembe a hasznosnak és/vagy érdekesnek tűnő online tartalmak. Nincs az az időmilliomos, aki minden ilyen cikket rögtön átolvas, minden ilyen videót azonnal megnéz, minden ilyen podcast adást máris végighallgat. Az ilyen linkek későbbre mentésére találták ki a Pocket szolgáltatást. Érdemes regisztrálni, majd a hozzá tartozó bővítményt a böngészőbe menteni, így egyetlen kattintással menthető lesz az adott tartalom a Pocket-fiókunkba.

2, Emoji Keyboard by JoyPixels

Hogy van időnk ennyi emojit kikeresni? – merülhet fel a kérdés bárkiben egy ikonokkal színesített posztunk láttán. A válasz egyszerű: Emoji Keyboard by JoyPixels. Van több hasonló Chrome-bővítmény, de hosszútávú tapasztalat alapján ez tűnik a legjobbnak. Angol kulcsszavak alapján pillanatok alatt kikereshető a használni kívánt emoji, a legutóbb használt emojikat listázza is, és kategóriánként is gyorsan lehet nézelődni. Csak a bővítmény ikonjára kell kattintani a böngészőben, és kezdődhet is a villámgyors válogatás. Az emojira kattintással vágólapra is másoljuk az adott ikont, így már csak be kell illeszteni a megfelelő helyen.

3, Bitly

Miért érdemes linkrövidítőt használni? – ezt a kérdést már egy korábbi blogbejegyzésünkben részletesen elmagyaráztuk. A lényeg: az online és az offline marketingben is rendkívül hasznos, ha egy rövid és könnyen megjegyezhető linket társítunk egy fontos tartalomhoz. Erre a célra jó szívvel ajánljuk a Bitly szolgáltatását, amelyhez regisztráció után szintén nélkülözhetetlen telepíteni a bővítményét. Ezután ha olyan tartalomra kattintunk, amelynél használnánk ezt a funkciót, csak a Bitly logójára kell kattintani, és már meg is van a rövidített linkje.

4, OneTab

Bizonyára mindannyian jártunk már úgy, hogy túl sok lap volt nyitva a böngészőjében, ami lassította az oldalak betöltését, és ezzel a munkát is. Ezt a bosszantó jelenséget lehet egyetlen kattintással megoldani az internet talán legpraktikusabb bővítményével, amely minden böngészőre telepíthető. Csak a OneTab ikonjára kell kattintani, és az összes megnyitott oldal linkjét egyetlen lapra teszi, így rögtön új erőre kap a böngészőnk, és az összes link szem előtt marad. Próbálják ki, nekünk már rengetegszer jól jött!

5, Button for Google Calendar

Az eddig említett szolgáltatások régi motorosok, de ajánlunk egy új Chrome-bővítményt is, amely a cikk ötletét is adta, felfedeztük ugyanis magunknak a Button for Google Calendart. Egyszerűségében rejlik a zsenialitása: nem kell külön naptár alkalmazást futtatni, vagy állandóan a Google Calendart nyitva hagyni a böngészőben, hogy bármikor kényelmesen rá tudjunk nézni a meetingek és feladatok listájára és időpontjára. Csak a bővítmény gombjára kell kattintani, és máris időrendben rendezi a naptárunk soron következő elemeit, illetve még egy kattintással új eseményt is létrehozhatunk.

Kapcsolódó cikkek