« Vissza

Domain hozzáadása meglévő tárhelyhez

AlapokDomainWebtárhely

Útmutatónk megtekinthető videó formájában is, lentebb pedig a részletes leírást találja:

 

Amennyiben kiválasztottuk a megfelelő webtárhely csomagot nincs más dolgunk, mint befizetni a szolgáltatás ellenértékét. Miután sikeresen megrendelte és kifizette a tárhelyet, a Webtárhelyek menüpont alatt található Beállítások gombra kattintva éri el a tárhelyhez tartozó beállítási lehetőségeket. (1. ábra)

Webtárhelyek
1. ábra

Domain hozzáadása

Itt a domain fül alatt tud hozzákapcsolni domaineket a tárhelyhez a Domain hozzáadása gomb használatával. Ugyancsak itt látja, hogy eddig hány domaint kötött hozzá a tárhelyhez és azt az IP címet is, amit be kell állítania a domain rekordjainál. (2. ábra)

Domain hozzáadása
2. ábra

A Domainek hozzáadása gombra kattintva két lehetősége lesz. Vagy egy nálunk regisztrált domaint ad hozzá a tárhelyhez, vagy pedig egy másik regisztrátornál kezelt domaint. Előbbi esetben a legördülő menüből kell kiválasztani a domaint, utóbbiban pedig be kell írni a domain nevét a mezőbe. Ebben az ablakban tudja beállítani azt is, hogy milyen PHP verzió fusson a tárhelyén. Ez abban az esetben lehet hasznos, ha egy olyan programot szeretne futtatni a tárhelyen, ami igényli egy adott verzió meglétét. (3. ábra)

Domain hozzáadása
3. ábra

Miután hozzáadta a tárhelyhez a kiválasztott domaint, FTP segítségével tudja feltölteni a tartalmat.

Figyelem! Miután egy domain hozzá lett adva a tárhelyhez, a domain fül alatt található piros X segítségével lehet leválasztani, ha továbbiakban már nem lesz rá szükség. Fontos, hogy a domain leválasztásával törlődni fog az adott domain alá feltöltött tartalom, így érdemes biztonsági mentést készítenünk róla a funkció kiválasztása előtt. Ugyanakkor a folyamat nem érinti a webtárhelyhez létrehozott adatbázisokat, valamint nem jelenti a domain cím törlését!

Szeretne domaint regisztrálni?

A Rackhostnál mindezt gyorsan és egyszerűen megteheti.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek