« Vissza

Miért vigyem szerverterembe a szerveremet?

Szerver

Szerver hoszting csomagjaink

Van egy szervergépe, de nincs alkalmas helyisége a tárolására? Nem akar külön informatikai szolgáltatást igénybe venni a karbantartás miatt? Magasak a szerver működésének a költségei? Ebben az esetben tökéletes megoldás lehet a szerverhoszting szolgáltatás.

Manapság rengeteg informatikai vállalatnál elérhető ez a szolgáltatás, amely lényegében szerverek szerverteremben való elhelyezését jelenti. A szerverhoszting segítségével csökkenthetjük a saját szerverünk működtetéséből fakadó magas költségeket.

A folyamatosan működő, nagy kihasználtságnak kitett szervergépeknek állandó üzemi hőmérsékletre van szükségük, ellenkező esetben túlmelegedés következhet be. Az üzemi hőmérsékletet csak nagyteljesítményű ventilátorokkal érhetjük el, amelyek működtetése megnöveli költségeinket. A szervertermekben biztosított az állandó üzemi hőmérséklet, valamint a por- és páramentes környezet is, amelyet ugyanúgy igényelnek a szerverek. Ezeken kívül a Rackhost Zrt. szerverterme tűz- és villámcsapás-biztos épületben található, így a közvetlen természeti csapásoktól is védve vannak a gépek.

A szerverek működtetéséhez megfelelő internetkapcsolat is szükséges. Ezt az igényt általános internetkapcsolattal nem lehet kielégíteni, hiszen már néhány látogató is leterhelné az átlagos méretű sávszélességet. Ezzel szemben a szervertermeket működtető vállalatoknál, így a Rackhost Zrt.-nél is közvetlen kapcsolat van a nagyteljesítményű gerinchálózatokra, amelyekkel akár 300 Mbps sávszélességet is elérhetünk. A szerverterem egyértelmű környezeti előnyein túl nem szabad megfeledkezni a szolgáltató felügyeletéről sem. A mi szerverünk mellett sok másik számítógép is biztonságban van a szolgáltatónál, hiszen informatikai szakemberek végzik az állandó ellenőrzéseket, karbantartást és az esetleges javításokat.

A szerverterem egyértelmű előnyei:

  • Nem kell külön helyiséget kialakítanunk a szervernek
  • Nem fognak növekedni a közüzemi számláink a szerver működtetése miatt
  • Biztonságos környezet
  • Közvetlen kapcsolat a gerinchálózatra
  • Állandó műszaki felügyelet

Kapcsolódó cikkek