« Vissza

Hogyan tudom megnézni különböző helyekről, hogy megy-e a szerverem?

Szerver

Szerver hoszting csomagjaink

Ha úgy döntünk, hogy létrehozunk a cégünknek egy honlapot, akkor számolnunk kell azzal az eshetőséggel, hogy időről-időre be fognak futni hozzánk olyan üzenetek – a feladó lehet bárki, aki érdeklődik a honlapunk iránt, lehet a cégünk egyik ügyfele is, de lehet egy mezei látogató is –, amelyek azt állítják, hogy nem érhető el a honlapunk. Ezeknek az üzeneteknek a számát könnyedén minimalizálni tudjuk, ha elébe megyünk a dolgoknak. Ne várjuk meg, hogy valaki jelentkezzen nálunk és bejelentse a hibát, inkább mi magunk teszteljük folyamatosan a honlapunk működőképességét! Ez az eljárás már csak azért is fokozottan ajánlott, mert már rövid távon is komoly presztízsveszteséget jelenthet a cégünknek, ha napokig nem érhető el a honlapunk, és akkor még nem is beszéltünk a bevételkiesésről, ami abból ered, hogy a potenciális kliensek képtelenek felvenni velünk a kapcsolatot. Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan oldalt, amely kifejezetten erre a problémára specializálódott.

Az egyszerűek

Ha mindössze annyit szeretnénk megtudni, hogy elérhető-e a honlapunk, és ehhez az információhoz gyorsan és komplikációmentesen szeretnék hozzájutni, akkor seregnyi olyan honlap közül választhatunk, ami ezt lehetővé teszi. Ilyen oldalak többek között: www.downforeveryoneorjustme.com, www.justdownforme.com, www.downorisitjustme.com. Ezekben a honlapokban az a közös, hogy banálisan egyszerűek, és ebből kifolyólag kizárólag arról szolgáltatnak információt, hogy elérhető-e az oldalunk. Amennyiben az, akkor menetrendszerűen megkapjuk az „is up”, „is working”, „online” üzeneteket. Használatuk nem igényel semmiféle regisztrációt, vagy informatikai háttérismeretet. Érdemes megjegyezni, hogy a keresett honlap linkjét a http/https előtag nélkül kell beírni, mert különben következetesen offline-nak jelzik az oldalt.

Az alaposak

Abban az esetben sem kell különösebben megerőltetnünk magunkat, ha részletesebb információkra akarunk szert tenni. Erre kiválóan alkalmas az alábbi honlap: https://www.site24x7.com/check-website-availability.html. A Site24x7 meghatározza az IP címünket és számos checkpointot használva állapítja meg, hogy elérhető-e a honlapunk, viszont ebben az esetben lehetőségünk nyílik arra, hogy saját kezűleg állítsunk be a mérésére használt checkpointokat. A Site24x7 emellett megmutatja nekünk az oldalunk méretét és részletekbe menően elemzi a honlapunk válaszidejét.

Az éber

A fentebb említett honlapok esetében kellemetlenséget okozhat az, hogy manuálisan kell eljárnunk, ha információt akarunk kapni honlapunk működőképességéről. Ezt a kényelmetlen helyzetet kívánja orvosolni a www.pingability.com. Ahhoz, hogy a honlap funkcióit igénybe vehessük, létre kell hoznunk egy accountot. Az első körben csupán egy trial accounttal fogunk rendelkezni, vagyis ez csak bevezetőként szolgál ahhoz, hogy később teljesen aktiválhassuk az accountunkat, amennyiben elégedettek vagyunk a honlap által nyújtott szolgáltatásokkal. Az első lépés az, hogy beállítjuk azt az oldalt, amit meg szeretnénk figyelni, jó esetben ez nyílván a saját honlapunk. Ezután beállíthatjuk, hogy a Pingability milyen időközönként végezzen vizsgálatot. Abban az esetben, ha az oldalunk elérhetetlenné válik, a Pingability értesíteni fog minket az előre megadott e-mail címen, vagy telefonszámon. A Pingability oldalára ellátogatva beszámolókat és részletes analízist kaphatunk a honlapunk működéséről.

A fentiekben bemutatott honlapok bár rendkívül hasznosak, mégis az a legjobb, ha használatukra egyáltalán nem, vagy pedig csak nagyon ritkán van szükségünk. Itt kap nagyon nagy jelentőséget az, hogy olyan szerver hoszting szolgáltatót válasszunk, aki nem csak elméletben, de a gyakorlatban is garantálni tudja a szerverünk folyamatos működését. Ha egy ilyen szolgáltatóhoz van szerencsénk, akkor a honlapunk elérhetőségének vizsgálata egyszerű rutintevékenységgé fokozódik le.

Szerver hoszting vagy szerverbérlés érdekli?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő szolgáltatást!

Megnézem a lehetőségeket

Kapcsolódó cikkek