« Vissza

TikTok-titkok: milyen videó tarol a közösségi média új királyánál? – 2. rész

Online marketing

Egyre több cég gondolkodik a TikTok kipróbálásán, de egy tévhit rendre eltántorítja őket, miszerint ez csak a tinédzserek terepe – videókészítés és célközönség szempontjából is. Pedig a felnőtt felhasználók száma növekszik – még a piaci szempontból rendkívül fontos korosztály, a 30-49 évesek körében is felkapott az alkalmazás –, a közösségi oldal ugyanis már nem csak “unatkozó fiatalok karaoke tátogásáról” szól. Tömegével lepik el a TikTokot a hasznos és érdekes videók is, az új oldalaknak is ezek készítésére kell törekedniük. Mutatunk néhány tippet, amelyek a tapasztalatok alapján kezdőként is beválnak – cikksorozatunk első részében 6 tipp szerepelt, innen folytatjuk a számozást.

7, Vlog

Biztosan felmerül a kérdés: egy rövid videóban hogyan lehet vlogolni? Nos, könnyen: egy nap néhány pillanatát kell egymásra fűzni, és meg is van a mini vlog. Egy mozgalmas nap esetében különösen érdekes lehet a követőknek, de akár rendszeresen, akár napi szinten is használható, átadva a napi hangulatot és élményeket. Divattal és életstílussal foglalkozó cégek, influenszerek esetén ez különösen hatásos módszer.

8, Duet, Stitch

A TikTok komoly hangsúlyt fektet arra, hogy a tartalomkészítők közösen alkossanak új videókat. Ebben két funkció is segíti a felhasználókat. A Duet révén osztott képernyőn lehet közös jeleneteket készíteni, a Stitch pedig lehetőséget ad arra, hogy saját videóval egészítsünk ki egy másik videót.

9, Hobbi, élmények

Az emberek kíváncsisága határtalan, így egy cég követésekor nem csak az új ajánlatokra kíváncsiak, személyesebb tartalomra is szomjaznak. Ilyen például, ha beszámolunk valamiről, ami foglalkoztat minket. Ez lehet akár egy olvasmányélmény is, amely megváltoztatta az életünket, esetleg zene, cikk vagy étterem ajánlása. Egy-egy hobbiról is beszámolhatunk, amelyről adhatunk tippeket. Bármiről beszélhetünk, ami érdekel minket, a személyes élményeken alapuló tartalom ugyanis mindig nyerő, ha érdekesen adjuk elő.

10, Tippek és trükkök megosztása

Ha a témánk szakértői vagyunk, akkor rengeteg hasznos tanácsot tudunk adni a közönségnek. Az apró, de a hétköznapokban nagy segítséget nyújtó tippek és trükkök rendkívül népszerűek a TikTokon, a rövid videókban könnyen megoszthatók a közönséggel. Íme például egy Instagram-sztoriknál használható trükk egyszerűen és gyorsan bemutatva. Az ehhez hasonló videók előnye, hogy virálisan kifejezetten jól terjednek, így új követők szerzésére a legalkalmasabb tartalomtípus.

10+1, Link a BIO-ban

Jöjjön egy kaukktojás tipp, amely bármelyik tartalomtípussal működik, viszont a honlap forgalmának növelése szempontjából fontos. A TikTok a leírásban, vagyis a BIO-ban enged linket elhelyezni – itt érdemes linkgyűjtő szolgáltatással több linket egybe “csomagolni”. Fontos, hogy rendszeresen legyenek olyan videóink, amelyek ezekre a linkekre vezetik – például egy nyereményjátékkal – a követőket, így a weboldal is kap a videómegosztón szerzett figyelemből.

Kapcsolódó cikkek