« Vissza

Hogyan szerkesszünk TikTok-videókat?

Online marketing

Elképesztő mérföldkövet lépett át a TikTok: havi szinten már több mint 1 milliárd aktív felhasználója van az alkalmazásnak. A videómegosztó használata most már lényegében kötelező feladatnak számít minden cég számára, amely komolyan veszi az online marketinget. Sokan még egyetlen felvételt sem osztottak meg a TikTokon, számukra jelenthet segítséget a szerkesztési lehetőségek átfutása. Kezdjük is el!

Kezdő lépések

Szerkesztés előtt természetesen el kell készíteni az alapot. Kattintsunk alul középen a felvétel készítése lehetőségre, majd válasszuk ki, hogy hány másodperces videót szeretnénk készíteni. Ezután foroghat is a kamera. Egyben is felvehető a videó, illetbe több részletben is.

Ha kitöltöttük a megszabott időkeretet és elkészült a videó alapja, indulhat is a szerkesztés. Alul és jobb oldalt jelennek meg a szerkesztési lehetőségek:

  • szűrők;
  • klipek módosítása;
  • beszédeffektusok;
  • hangalámondás;
  • hangok;
  • effektusok;
  • szöveg;
  • matricák és emojik.

Kiemelnénk néhány fontosat közülük.

Klipek módosítása

Itt lehet variálni a videó részleteinek sorrendjén, ehhez egy bizonyos részleten kell tartani az ujjunkat, és mozgatni, vagy törölni. Természetesen vághatunk is a részletekből.

Szűrők

Ahogy az Instagramon, úgy a TikTokon is vannak szűrők, vagyis filterek. Itt négy kategórián belül választhatunk a színvilágot meghatározó beállítások között: portré, vízszintes mód, étel, vibe.

Hangok

A TikTok sikerének egyik titka, hogy slágereket lehet aláfestő zeneként használni. A megfelelő zene kiválasztása a Hangok menüben lehetséges, megnyitása után az alkalmazás ajánl néhány számot, illetve a népszerűek közül is válogathatunk, de a keresőben magunktól is böngészhetünk.

Effektusok

Vizuális effektek is rendelkezésre állnak, az Effektusok menüben lehet válogatni. Felgyorsítható a videó, cigarettafüst szimulálható, átmenet is beilleszthető – rengeteg effektet kínál a TikTok, sok időt el lehet tölteni a felfedezésükkel.

Szöveg

Instagramon is egyre többen adnak feliratot a videókhoz, hiszen sok esetben némítva nézik a felvételeket – főként ha nem szórakoztató, hanem inkább edukatív videókról van szó. A mobil videók esetében az emberek több mint 90 százaléka szokta halkítva vagy némítva nézni a videókat. Épp ezért a TikTokon is érdemes feliratkozni a videókat, ehhez a Szöveg menüpontban kapunk segítséget.

Külsős segítség

A TikTok tehát rengeteg szerkesztési lehetőséget kínál, de megvannak a korlátai. Épp ezért – és az app népszerűsége miatt – egyre több olyan alkalmazást fejlesztenek, amely további funkciókat kínál a videók felturbózására.

Íme néhány ajánlott szolgáltatás:

Hirdetés

A TikTok marketing értékét lassan fel sem lehet becsülni, így nem meglepő, hogy külön oldal fogadja a hirdetni vágyó cégeket és influenszereket. Ha feltöltjük a hirdetni kívánt videót, szintén kapunk szerkesztési lehetőségeket: először a zenét választhatjuk ki, utána szöveget adhatunk a felvételhez, majd a többi funkció is megjelenik, mint például a vágás és a különböző effektek.

Kapcsolódó cikkek