« Vissza

Hogyan lehet Facebook-csoportot létrehozni?

Online marketing

Egy honlap esetében sosem volt kérdés, hogy Facebook-oldallal is kell rendelkeznie, de most már az is egyre természetesebb, hogy Facebook-csoport is tartozik egy weboldalhoz. A csoportokban ugyanis könnyebben lehet közösséget építeni, sok cég több energiát is tesz a csoportok aktivizálásába, mint az oldal gondozásába. Ez a cikk azoknak szól, akik mindezek miatt szeretnének belevágni egy Facebook-csoport felépítésébe: két módja van a létrehozásnak, mindkét módszer lépéseit végigvesszük.

 

Facebook-csoport létrehozás személyes profillal

 

Ezen a linken érdemes elindulni, ha nem Facebook-oldalhoz köthető csoportot akarunk létrehozni, hanem személyes profillal:

https://www.facebook.com/groups/feed/

 

Itt találjuk az általunk követett Facebook-csoportok bejegyzéseit, és persze a figyelmünkbe ajánlott csoportok posztjait is. Mielőtt komolyan belevágunk a proketbe, érdemes itt sok időt eltölteni, hogy ihletet, ötleteket szerezzünk. Ha viszont már túl vagyunk a kutatómunkán, kattintsunk a bal oldali sávban az “Új csoport létrehozása” gombra.

 

Megjelenik a szerkesztői felület, ahol elsőként természetesen a Facebook-csoport nevét kell megadni, majd ki kell választani, hogy nyilvános vagy zárt csoportot akarunk – utóbbinál csak a tagok láthatják a csoporttagok listáját és a csoport bejegyzéseit. Zárt csoport esetében még azt is kell választani, hogy rejtett vagy látható legyen-e a csoport azok számára, akik nem tagok.

 

A legalsó sávban máris meghívhatunk ismerősöket, de ez nem kötelező, később is elvégezhető lépés. A “Létrehozás” feliratra kattintva meg is vagyunk, ennyi az egész..

 

Facebook-csoport létrehozása Facebook-oldallal

 

Ha közvetlenül egy Facebook-oldalhoz tartozó közösségnek akarunk Facebook-csoportot létrehozni, akkor a Facebook-oldalra kell kattintani elsőként, majd a bal oldali menüsorban a “Beállítások” feliratra kattintani.

 

A beállítások menüpontjai között a “Sablonok és lapfülek” opciót kell választani, majd a “Csoportok” lehetőség melletti csúszkára kattintani.

 

Ezután térjünk vissza a Facebook-oldalra, amelynek neve alatt a “Továbbiak” feliratra kattintva – az előző beállításnak köszönhetően – megjelenik a “Csoportok” is. Erre kattintva két lehetőség is megjelenik előttünk.

 

  • “Csoport hozzákapcsolása” – ezzel kapcsolhatunk olyan csoportot a Facebook-oldalunkhoz, amely már létezik és a cikk elején leírt módszerrel, vagyis személyes profillal lett létrehozva.
  • “Kapcsolt csoport létrehozása” – erre a gombra hozhatunk létre egy teljesen új Facebook-csoportot, amely már eleve a Facebook-oldalhoz fog kapcsolódni.

 

Ha kiválasztottuk a megfelelő módszert, ugyanazok a lépések várnak ránk (név megadása, láthatósági beállítások, tagok meghívása), mint a személyes profillal létrehozott csoportoknál.

 

Cikksorozatunk következő részében végigvesszük a legfontosabb beállítási lehetőségeket, hogy igényeink szerint tudjuk finomhangolni a Facebook-csoportokat.

Kapcsolódó cikkek