« Vissza

Ezek a tippek időt és energiát spórolnak az online marketing során! – 2. rész

Online marketing

Egy honlap népszerűsítéséhez elengedhetetlen az online marketing, viszont ez a feladat rendkívül sokrétű és időigényes – sokkal jobban, mint amikor az új weboldal indításánál gondoljuk. Épp ezért rendkívül hasznos néhány olyan eszközt és praktikát bevetni, ami mindenki számára elérhető az interneten, csak a megfelelő módon kell használni. Kétrészes cikksorozatunkban felsoroltunk néhány alapvető módszert, amelyek rengeteg időt és energiát spórolnak – az első rész után jöjjön a második.

 

Így görgessük a Facebookot!

 

Mutatunk egy furcsa facebookos linket, amiről első, majd második ránézésre sem gondolnánk, hogy hasznos:

 

https://www.facebook.com/?sk=h_chr

 

Pedig kötelező helye van a böngészőnk könyvjelzői között! Ezzel a linkkel ugyanis két dolgot érünk el a Facebookon:

 

  • időrendben látjuk a bejegyzéseket;
  • nem látjuk a hirdetéseket.

 

Ez a funkció egyébként a Facebook főoldalán is elérhető, a bal oldali menüsorban van eldugva, “Legutóbbiak” néven található. Rengeteg időt spórol meg nekünk, és sokkal kellemesebbé teszi a facebookozás élményét.

 

Pocket

 

Annyira hasznos művelet a linkek mentése későbbi megnézésre, hogy külön cikket is szenteltünk neki. Nincs ugyanis idő mindig azonnal átnézni a számunkra érdekes és/vagy hasznos cikkeket, viszont elfeledkezni sem érdemes róluk. Erre a problémára nyújt faék egyszerűségű megoldást a Pocket, és a hozzá tartozó böngészős bővítmények: egyetlen kattintással későbbi olvasásra menthetünk vele bármilyen internetes tartalmat. Ide kattintva a Rackhost Tudásbázis cikkéből minden fontos információt megtalál a Pocketről.

 

TextPad

 

Az online marketing során mindenféle szöveget kell kezelni mindenféle felületeten, illetve írni is rendszeresen szükséges. Emiatt két igény rendszeresen felmerül:

 

  • kell egy hely, ahol törölhetjük a szöveg formázási beállításait
  • kell egy hely, ahol gyorsan és egyszerűen jegyzetelhetünk

 

A két igényt egyszerre elégíti ki a TextPad. A böngészőben bármikor megnyithatjuk, és egy üres oldal jelenik meg, ahova máris írhatunk, vagy szöveget másolhatunk. A jobb felső sarokban változtatható a háttér színe és a sorok távolsága és szélessége, a jobb alsó sarokban pedig látható a szavak és a betűk száma is.

 

Product Hunt

 

Napról napra jelennek meg az interneten praktikus és érdekes online szolgáltatások, amelyek segíthetik a munkánkat. Ahhoz, hogy ezen a téren naprakészek legyünk, nem kell több tucat weboldalt követni, egyetlen honlapot is elég a böngészős könyvjelzők közé menteni.

 

A Product Hunt ugyanis arra szakosodott, hogy a legfrissebb online megoldásokat listázza egy letisztult, gyorsan átfutható oldalon. Ha pedig a rövid leírás alapján valamelyik érdekes, a profiljára kattintva a részleteket is megtaláljuk, és persze a linkeket is.

 

Itt saját profilt is létrehozhatunk, ahol listázhatjuk a legérdekesebb újdonságokat – ehhez csak szavazni kell rájuk egy gombnyomással – így a sok friss szolgáltatás között nem vesznek el a számunkra hasznosak, később is gyorsan visszakereshetők.

Kapcsolódó cikkek